Gasztro

Óriás kagylótészta laktózmentes, mini mozzarellával és paradicsomos raguval

Lemondás nélkül, mindenki számára élvezhetővé tettük a mozzarella fogyasztást.
Óriás kagylótészta laktózmentes, mini mozzarellával és paradicsomos raguval

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g darált sertéshús
  • 300 g óriás kagylótészta
  • 1 csomag Szarvasi Mozzarella Laktózmentes Mini 100 g
  • 3 doboz hámozott paradicsom konzerv (darabolt, 400 g-os)
  • 2 kiskanál szárított bazsalikom
  • 2 kiskanál szárított oregánó
  • 2 db babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes hagyma
  • só, bors
  • cukor (opcionális)
  • 2 ek olívaolaj
  • 4-5 dkg parmezán sajt

Elkészítési idő: kb. 2 óra

  1. Bő, sós, lobogó vízben főzzük meg a tésztát, szűrjük le, majd hűtsük le hideg víz alatt.
  2. Ez alatt aprítsuk föl az egyik hagymát és forró olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az egyik babérlevelet, egy kiskanálnyi bazsalikomot, egy kiskanálnyi oregánót. Zúzzuk szét, majd vágjunk apróra 2 gerezd fokhagymát és adjuk a hagymához. Picit pirítsuk meg ezt is, majd öntsük hozzá a paradicsom konzerveket.
  3. Hozzuk forrásba, majd vegyük le a lángot és lassú tűzön időnként megkeverve főzzük a szószt kb. másfél óráig (ha időnk engedi, akkor főzzük akár tovább is, hogy még zamatosabb szószunk legyen). Ízesítsük sóval, borssal, és esetleg egy kis cukorral.
  4. Közben egy serpenyőben pirítsuk meg egy kevés olajon az apróra vágott másik hagymát. Adjunk hozzá egy-egy kiskanál bazsalikomot és oregánót, egy babérlevelet és 2 gerezd felaprított fokhagymát.
  5. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Adjunk hozzá kb. egy merőkanállal a fövő paradicsom szószból. Fedjük le és lassú tűzön, időnként megkeverve pároljuk kb. egy órán keresztül.
  7. A kész paradicsomszószt passzírozzuk át egy szitán, majd öntsük egy hőálló tálba. Tegyük rá az óriás kagyló tésztákat szorosan egymás mellé. Kanalazzuk rá, lehetőleg a tészták üregeibe a húsos ragut, majd tegyük rájuk a laktózmentes mozzarella golyócskákat is.
  8. Tegyük 200°C-ra előmelegített sütőbe és süssük készre 10 perc alatt. Miután kivettük, reszeljünk rá a parmezán sajtot. Tálaljuk rukkola salátával.

Tipp: A húsos ragut és a paradicsomszószt elkészíthetjük 1 nappal korábban is. Mielőtt a hőálló tálba tesszük, melegítsük föl mindkettőt!

Óriás kagylótészta laktózmentes, mini mozzarellával és paradicsomos raguval

www.szarvasimozzarella.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top