Gasztro

Sírva zárta be Illés bácsi a legendás cukrászdáját – videó

Illés bácsi nem tudja, mihez kezdjen cukrászdája bezárása után. Sírva búcsúztatta 50 év munkáját, a békebeli sütizőt.

Május 15-én lehetett utoljára fagyit és süteményt vásárolni Barna Illés cukrászmesternél Gödöllőn. Mert a Nébih egy bejelentés nyomán ellenőrzést tartott, és úgy döntött, hogy mivel elavultak a gépek, és az épület is rossz állapotban van, fel kell újítani vagy be kell zárni a cukrászdát. Mivel a felújítás ás a gépek cseréje több 10 millió forintba kerülne, Illés bácsinak a bezárás mellett kellett döntenie. Petíció és Facebook-csoport is indult a cukrászda megmentéséért.

A 78 éves cukrászmester 50 éve nyitotta a cukrászdáját, a gépek már akkor sem voltak újak, és azóta nem lettek cserélve. Illés bácsi sírva fakadt az RTL Híradó kamerái előtt. Azt mondta, ez a cukrászda volt az élete, ezért vészelte át a két stroke-ot is, amin átesett, mert tudta, hogy ki kell nyitni a cukrászdát. Úgy érzi, rosszindulatból jelentették a cukrászdáját a Nébihnél, és ez fáj neki a legjobban. Nem tudja, mihez kezdjen, a cukrászda volt a mindene.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top