Gasztro

Szabálytalanságokat találtak a Jamie Oliver budai éttermét is ellátó konyhán

Jamie Oliver budapesti éttermébe is kerülhetett a lejárt vagy nem megfelelően tárolt élelmiszerekből.

Egy sor szabálytalanságot találtak a hatóságok annak a konyhának az ellenőrzésénél, amely többek között a Jamie’s Italiant is ellátja –írja a hvg.hu a birtokába került jegyzőkönyvre hivatkozva.

A jegyzőkönyv szerint a konyhán több kilónyi lejárt szavatosságú tejszínt és jelöletlen terméket találtak, a különféle alapanyagokat, kész- és félkész termékeket nem elkülönítve, a húsokat ömlesztve tárolták, az edényeket pedig a kézmosóban mosogatták el az erre szolgáló mosogató helyett.

A konyhát üzemeltető vállalkozás a Zsidai család tulajdonában lévő cégcsoporthoz tartozik. Jamie Oliver budapesti étterme mellett több más vendéglátóegységet is innen látnak el.

A lap érdeklődésére a  Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztálya megerősítette a konyhán végzett ellenőrzés tényét és azt is, hogy 1,25 millió forint pénzbírságot szabtak ki a hiányosságok miatt, valamint felszólították a konyhát a hiányosságok pótlására.

A konyhát üzemeltető kft. a lap kérdésére közölte, hogy termelőkonyhájuk jelenleg részben fejlesztés alatt áll és annak működési rendjét még egyeztetik az illetékes hatóságokkal, mert tevékenységük során minden tekintetben meg kívánnak felelni az irányadó jogszabályoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top