Gasztro

Csodás fahéjas koszorú

Ez a mennyei fahéjas sütikoszorú legalább olyan jól mutat majd a karácsonyi asztalon, mint az adventi!

 A fahéjas csiga az egyik legfinomabb téli sütemény. Ha te sem tudsz betelni vele, most megnézheted, hogy készítheted el koszorúformában, amivel akár 6-8 embert is jóllakathatsz! Reggelire, uzsonnára tökéletes választás, aminek mindenki örül majd!

Fahéjas koszorú

Csodás fahéjas sütikoszorú

Hozzávalók:

  • 1 instant pizzatészta

A fahéjas töltelékhez:

  • 1/4 csésze vaj
  • 2 ek cukor
  • 2 ek barna cukor
  • 1 ek fahéj

A cukormázhoz:

  • 4 ek olvadt vaj
  • 60 g krémsajt
  • 3/4 csésze porcukor
  • 1/2 tk vaníliakivonat

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A cukrot, a barna cukrot és a fahéjat keverd össze egy tálban. Keverd hozzá a szobahőmérsékletű, krémes vajat is.
  3. Nyújtsd ki a pizzatésztát és kend meg a vajas-fahéjas krémmel. Ezután tekerd fel a tésztát henger formájúra, majd hosszában vágd ketté! Az így kapott két felet fond egymásba, majd a végüket összeérintve formázz belőlük koszorút! 35 percig süsd.
  4. Eközben készítsd el a mázat: az olvadt vajat, a krémsajtot és a vaníliát egy robotgéppel keverd össze. Ha összeállt, keverd bele a porcukrot és dolgozd össze krémes állagúra.
  5. A megsült koszorút locsold meg még forrón a mázzal. Jó étvágyat!

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top