Gasztro

Rendhagyó és tökéletes: birsalmás bejgli

Annyi mindenre jó a birsalma, olyan kár, hogy szinte csak kompót és birsalmasajt készül belőle! Miért ne tennénk bejglibe is ezt a karakteres ízű gyümölcsöt?
Rendhagyó és tökéletes: birsalmás bejgli

Érdemes kuktában megfőzni, ezzel sok időt spórolhatunk magunknak, különben lassan fő meg. A főzőlevét se dobjuk ki, pár fűszerrel, cukorral és kevés citrommal nagyon finom tea készíthető belőle, de önthetjük forralt borhoz is!

Elkészítési idő: 120 perc

Hozzávalók 3 db bejgli tésztájához:

  • 500 g liszt
  • 50 g porcukor
  • 5 g só
  • 200 g vaj
  • 1 tojássárgája
  • 120 g tej
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő

A töltelékhez:

  • 30 dkg főtt, tisztított birsalma (2 közepes birsalmából)
  • 4 ek cukor
  • 2 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 10 dkg darált dió
  • 2 kk étkezési keményítő

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top