Kávés kuglóf
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 5 kettéválasztott tojás
- 1 dl olaj
- 180 ml forró víz
- 1 kk. sütőpor
- 22 dkg búzaliszt
- 2 ek. instant kávé
a csokimázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 125 ml habtejszín
Elkészítés
A tojásfehérjéket a cukorral verjük fel kemény habbá. A kávét oldjuk fel a forró vízben.
Egy tálkában dolgozzuk össze az olajat a tojások sárgájával, adjuk hozzá a kávét. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport. Keverjük jól át, majd forgassuk bele a tojások keményre felvert habját.
Egy kuglófforma alját, oldalát kenjük ki vajjal, és hintsük meg liszttel. Töltsük bele a kávés masszát, és kb. 40 perc alatt süssük készre.
Amikor kihűlt, kenhetünk a tetejére csokimázat. Ehhez melegítsünk fel fél bögre, kb. 125 ml habtejszínt, és tördeljünk bele egy tábla étcsokoládét. Keverjük, amíg a csoki felolvad. Hűtsük le, és kenjük be vele a kuglóf tetejét.