Gasztro

Püspökkenyér cantuccini

A püspökkenyér ízei egy cantucciniben köszönnek vissza. Ideális húsvéti édesség, amit akár hetekkel korábban is elkészíthetünk, és utána már csak arra kell vigyáznunk, hogy el ne párologjon az ünnepig.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 db narancs
  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg étcsokoládé

A tojásokat habosra keverjük a cukorral. 

Püspökkenyér cantuccini
Püspökkenyér cantuccini
Püspökkenyér cantuccini

Hozzáadjuk a narancs reszelt héját és kifacsart levét. 

Püspökkenyér cantuccini

Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Püspökkenyér cantuccini

Belekeverjük az aszalt áfonyát, a mandulát, és a felaprított étcsokoládét. 

Püspökkenyér cantuccini
Püspökkenyér cantuccini
Püspökkenyér cantuccini

Kézzel összedolgozzuk, majd rudakat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 

Püspökkenyér cantuccini

180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd óvatosan kivesszük a sütőből, és éles késsel felszeleteljük a rudakat. 

Püspökkenyér cantuccini

A tepsire fektetjük őket, és visszatoljuk a 160 fokos sütőbe további 5-10 percre. 

Püspökkenyér cantuccini

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top