Nyári málnás pite
Hozzávalók:
- 1 kg málna
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál málnalekvár
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- cukor
Elkészítés:
A málnát mosd meg, majd szórd meg ízlésed szerint cukorral, és tedd félre állni. A sütőporos lisztet a vajjal, a tojással és a tejföllel gyúrd össze, majd pihentesd 1-2 órát. Vedd a tésztát egy nagyobb, illetve egy kisebb részre, majd a nagyobbat nyújtsd ki, és tedd a tepsibe. Kend meg lekvárral és szórd meg zsemlemorzsával. Szórd rá a málnát, illetve a porcukrot. A másik kinyújtott tésztaféllel fedd le a tetejét, és előmelegített sütőben süsd meg.
(Nyitó kép: iStock)