Gasztro

Fotókon minden idők leggusztustalanabb sütijei

Ben Churchill magát nagyvonalúan csak ételilluzionistának tartja, ami főként speciális gasztronómiai tudására utal: tudatosan ő készíti a legkevésbé étvágygerjesztő desszerteket, amelyek valaha előmásztak a sütőből.
Minden idők legrondább süteményei is elkészültek

Miközben a séfek és a cukrászok többsége azon iparkodik, hogy a lehető legcsalogatóbb, legkívánatosabb fogásokat készítse el, Ben Churchill célja mindennek pont a tökéletes ellentéte. Az ő cukrászati remekei ugyanis elsősorban egy csikkekkel teli, bűzös hamutálra emlékeztetnek, de alkotásai közt szerepel az ételmaradéktól és fáradt olajtól meggyötört mosogatószivacs külsejű sütemény is. Miközben a menüsort felvonultató képek sorában találunk penészes gyümölcsöket idéző tortaszeletet is.

Mi ugyan nem teszteltük, de a különös törekvésektől vezetett cukrász alkotásairól beszámoló portál, az Oddity Central szerint elrettentő küllemük ellenére finomak a sütemények. Ben Churchill autodidakta módon tanult meg főzni, ami olyan jól sikerült, hogy 10 éven át profi szakácsként dolgozott. Ekkor talált rá magában valódi hivatására, a cukrászatra, és azon belül is a mesterség egy igen különös szegmensére, a pokolian ronda sütemények készítésére.

Az étvágyelvevő édességek azonban, úgy tűnik, értő közönségre találtak, ugyanis a cukrászt 61 ezren követik az Instagramon. A penészes sajttortától kezdve a legutóbbi nagy műig, a követők rajonganak a szokatlan cukrászati remekekért, még az undorító csokis sütiért is, ami úgy fest, mintha épp földi giliszták másznának elő belőle, amelyek valójában eperzseléből készültek. Ebből is látszik, hogy az illuzionista cukrász fantáziája kifogyhatatlan.

Ezek pedig az általunk sütött sütemények, amelyek nem csak szépek, de finomak is egyben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top