Gasztro

Gyerek méretű kenyereket sütnek egy vietnami tartományban

Egy helyi pék viccből óriási kenyereket sütött az egyik vietnami tartományban, amelyek annyira népszerű lettek, hogy ma már ez a legfőbb helyi látványosság.
kenyér

A Mekong-deltában található vietnami tartomány, An Giang nem is annyira a természeti látnivalóiról híres, mint a gigantikus kenyereiről. A világ erre pár éve lett figyelmes, amikor az egyik weboldal összegyűjtötte a a Föld legfurcsább ételeit.

Az óriási kenyér legalább egy méter hosszú és három kilót nyom. Általában nagy nejlonzacskókban árulják – mondjuk a kenyér fele így is kilóg belőle –, és 650-700 forintot kérnek érte. Vajjal kenik meg, hogy szebb legyen a színe, néha pedig magvakkal, például szezámmal szórják meg.

A gigakenyereket azonban nem valami ősi hagyomány miatt sütik An Giangban. Egy helyi pék, Pham Thi Bac viccből készítette őket, aztán amikor híre ment a különlegességnek, az emberek követelték, hogy vehessenek belőle. Nem sokkal később a turisták is felfedezték a hatalmas kenyereket, és szuvenírnek kezdték vásárolni.

(Oddity Central)

További cikkek hatalmas ételekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top