Gasztro

Isteni és egyszerű zöldséges csontalaplé

Ezt az alaplevet nem kell sokáig főzni, és az egyik feléből lehet enni egy jót, a másik meg mehet a fagyasztóba.
zöldséges csontalaplé

Egy finom alaplé mindig jól jön a konyhában, hiszen rendkívül sokoldalúan felhasználható egy csomó ételhez. A Rupáner-konyha most egy olyan zöldséges csontalaplé receptjét osztotta meg, amely nem sűrítmény, ezért nem kell órákon keresztül főzni.

Tulajdonképpen egy finom levest kell készíteni, aminek az egyik feléből lehet enni egy jót, a maradék meg mehet a fagyasztóba, hogy később bármikor bevethessük ételízesítő helyett egy krémleves, rizottó vagy mártás elkészítésénél.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg húsos csont
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 0,25 kg fehér répa
  • 0,25 kg zeller
  • 1 evőkanál só
  • 10-12 szem fekete bors
  • 6-7 liter víz

Az egyszerű zöldséges csontalaplé elkészítését elolvashatod a Rupáner-konyha blogon.

További alaplé receptek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése