nlc.hu
Gasztro

Börtönbüntetés lett az ingyen KFC vége

Ingyen rendelték a KFC-csirkét, börtönbüntetés lett a vége

Egy kínai diák felfedezett egy kiskaput, és barátaival több millió forintos kárt okoztak.

Csalásért börtönbe került egy csapat kínai diák, akik kihasználtak egy hibát a KFC mobilalkalmazásában, és ingyen tudtak ételt rendelni. Az egyik egyetemi hallgató még 2018 áprilisában fedezte fel, hogy az app és az étterem hivatalos WeChat-fiókja között váltogatva korlátlan számú ingyenes étkezési utalványt tudott generálni.

Ezt a lehetőséget pedig nemcsak arra használta, hogy jóllakjon, hanem elkezdett kereskedni az étellel, miközben négy barátjával is megosztotta, hogy mi a trükkje. A fiú hat hónap alatt a Yum China Holdingsnak, a KFC kínai anyavállalatának 58 000 jüannyi (kb. 2,6 millió forintnyi) kárt okozott, de négy társa sem fogta vissza magát, ők 8 900 és 47 000 jüan (407 ezer és 2,15 millió forint) közötti összegekkel rövidítették meg a céget.

„Mivel az elítéltek teljes mértékben tisztában voltak ezzel a hibával, szándékosan hamis tranzakciókat hajtottak végre, és jogtalanul hasznot húztak belőlük, ami a csalás bűncselekményét valósította meg” – áll a bírósági iratokban.

csirkeszárny

Fotó: Pixabay

(via Daily Star)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top