nlc.hu
Gasztro

126 kilós gigatök nőtt Somogy megyében

126 kilós gigatök nőtt Somogy megyében

A Takács családnak még csak ez az első szezonja a töktermesztésben, máris egy óriási példányt sikerült nevelniük.
Tök

Hatalmas, húsos óriástökök nőnek egy sántosi család kertjében, Somogy megyében. Takács Roland és felesége kezdő töktermesztőnek számít, ez az első szezonjuk, de az egyik legnagyobb termésük máris 126,5 kilósra nőtt – számolt be a Sonline.

A fiatalember az Egyesült Államokból rendelte az óriástökök magját, de hazai termelőktől is vettek magokat és egy-két palántát. „A dísztökök szinte mind elkeltek már, most keresik a halloween tököt, a sütőtököt, folyamatosan szedjük a kertből” – mondta.

A több mint egymázsás behemótot a bőszénfai lecsófesztiválon is megcsodálhatták az érdeklődők, az egyik csapat standját díszítette az óriási tök. Másnapra viszont eltűnt.

Mire másnap délután mentünk volna érte, addigra már csak a hűlt helye maradt. Valaki odaadta egy helyi családnak, aki disznókat tart. Bízom benne, hogy az állatoknak ízlett

– mondta mosolyogva Takács Roland, aki azt is elárulta, hogy a hatalmas tököt hárman cipelték, de így is majdnem megszakadtak.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Madison Kaminski)

Gigazöldségek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top