nlc.hu
Gasztro

Többszázezer forintot érhet egy kerek tojás

Kerek tojásra bukkant, több százezer forintot kaszálhat vele, ha eladja – videó

Szerencsés találat, hiszen van, aki komoly összeget fizethet érte.

Úgy tűnik, hogy az a kérdés már eldőlt, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás, de nemrég egy újabb érdekes tojásügyi hír érkezett. Jacqueline Felgate nemrég egy elég érdekes formájú tojásra bukkant a nemrég vásárolt élelmiszerei között, az ugyanis nem tojás alakú volt, hanem egy majdnem szabályos gömb.

Mint azt valószínűleg sokan tennék, ő is a Google-t hívta segítségül. Kiderült, nagyon ritka a kerekded tojás, ami azt jelenti, hogy sok pénzt is lehet kapni érte, legutóbb állítólag 1400 dollárt (közel 480 ezer forintot) fizettek egy ilyen különleges tojásért.

Persze ennél többet is adtak már tojásért, tíz évvel ezelőtt egy elefántmadár tojása 66 675 fontért kelt el egy árverésen. Az elefántmadarak között voltak a Föld legnagyobb madarai, volt olyan faj, aminek magassága elérte a 3 métert, tömege pedig 350–500 kilogrammot. Tojásaik legnagyobb átmérője elérte a 33 cm-t, becsült űrtartalmuk a 9 litert.

Meglepődött baromfi

Fotó: Getty Images

(via LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top