nlc.hu
Gasztro

Habos rántotta 75 másodperc alatt – serpenyő sem kell hozzá!

Viszlát mosogatás: ez a mikrós rántotta finom és kényelmes megoldás!
Rántotta mikróban

A rántotta igazi klasszikus, legyen szó reggeliről, uzsonnáról vagy könnyű vacsoráról: gyors, laktató és fehérjében gazdag, de valljuk be, a serpenyő mosogatása kedvünket szegheti, ha csak pár gyors falatra vágyunk.

Most azonban egy egyszerű trükk terjed a neten, amivel mindössze másfél perc alatt tökéletesen habos rántottát készíthetünk, méghozzá serpenyő nélkül, pusztán a mikró segítségével.

Így készítsd:

  • Üss fel két tojást egy bögrébe vagy kisebb mélytányérba, és keverd el két evőkanál tejjel, egy csipet sót is adhatsz hozzá.
  • Tedd a mikróba a legmagasabb fokozaton 30 másodpercre.
  • Vedd ki, keverd át, majd tedd vissza újabb 30 másodpercre.
  • Ismét keverd meg, és mehet még 15 másodpercre.

Ekkorra már kész is a habos, könnyű rántotta, amit azonnal fogyaszthatsz. Ha kicsit szilárdabban szereted, 15 másodperces etapokban tovább mikrózhatod.

Miért működik?

A mikróban készült rántotta szinte mindig habos és könnyű lesz, ha közben többször megkeverjük. A végeredmény titka tehát a kevergetésben rejlik. Így elkerülhetjük, hogy kiszáradjon vagy túlsüljön.

via

Ez is érdekelhet 6 dolog, ami ne tegyünk am ikróba Megnézem

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top