Horoszkóp

Ezek a csillagjegyek mindent feketén-fehéren látnak

Ezek a csillagjegyek nagyon szélsőségesen gondolkoznak. Náluk valami vagy fekete, vagy fehér. Köztes megoldás nem létezik. Makacsan ragaszkodnak az elképzeléseikhez, amivel jócskán megnehezítik a saját dolgukat, meg persze a környezetükét is. Hozzáállásuk főleg a párkapcsolatban okoz gondot. Vajon te is köztük vagy? És a párod?

Minden vagy semmi. Jó vagy rossz. Egyesek nem tudnak másban gondolkodni, csak végletekben, számukra valójában csak fekete vagy fehér létezik. Ez a fajta szemlélet meglehetősen küzdelmessé teszi a mindennapjaikat, a párkapcsolatokról nem is beszélve. Ez a végletes gondolkodás mellőzi a rögtönzést, minden program a legapróbb részletekig kigondolt és megtervezett, nincs helye a módosításnak vagy bármilyen váratlan eseménynek. A lényeg ugyanis, hogy egyetlen pillanatra se veszítsék el a kontrollt az életük felett, bár a mostani, folyamatosan változó világban ez nemcsak hogy lehetetlen, de frusztrálónak és értelmetlennek is tűnhet.

Lássuk, mely csillagjegyek képtelenek szabadulni a “fekete-fehér” gondolkodás bilincsétől.

1. A Szűz

A Szűz egyik legrosszabb tulajdonsága, hogy borzasztóan kritikus. A dolgokat helyesnek vagy helytelennek látják, középútról szó sem lehet. Miután maximalista, ezért leginkább önmagával szemben üt meg bíráló hangnemet. Ha valamilyen problémát kell megoldania, s minden tökéletesen megy, akkor zseniális, ám amint valamilyen gondja akad, s ez nem várt időkiesést okoz, hajlamos meglehetősen ostoba lépéseket tenni.

2. A Bak

A Bak számára a munka szinte élet-halál kérdése, mindent igyekszik beleadni, versenyszellem élteti még akkor is, amikor szó sincs semmilyen versenyhelyzetről. Ha bárki fizetésemelést kap, s ő valamilyen okból kimarad ebből a körből, összeomlik, függetlenül attól, hogy a korábbi években ő kapta a kitüntetéseket. Nagyon szélsőséges típus, nincsenek nála átmenetek, valami vagy jó, vagy nem az. És persze mindenkor ennek mentén hozza meg a döntéseit is.

Ezek a csillagjegyek hajlamosak mindent feketén-fehéren látni (iStock)

3. A Nyilas

A Nyilas esetében a mindent vagy semmit gondolkodás a többi ember viselkedésére vonatkozik. Kedves vagy aljas? Zsugori vagy nagylelkű? Az emberek többfélék is lehetnek, ám ő ezt nem igazán képes átlátni. Ez a szélsőséges, végletesnek mondható szemlélet pedig kihat a párkapcsolatára is, hiszen párja úgy érezheti, bármit is csinál, az kiábrándító és elégtelen a Nyilas számára. Így viszont nem könnyű kompromisszumokat hozni…

4. A Skorpió

A Skorpió heves vérmérsékletű és szenvedélyes csillagjegy, ami hozza magával a minden vagy semmi szemléletet is. Ha nem tud szobát foglalni abba a hotelbe, amelyet kinézett magának, inkább nem megy szabadságra. Ha párjának nem tetszik, ahogyan át szeretné alakítani a lakást, inkább nem is csinál semmit. A rugalmasságot nem ismeri, inkább hagyja elillanni a lehetőséget, később meg zokon veszi, hogy elbaltázta a dolgot.

5. A Bika

A Bika talán a legmakacsabb, legcsökönyösebb csillagjegy. Úgy gondolja, nála jobban senki sem látja át a dolgokat. Vitának helye nincs, hiszen pontosan tudja, úgysem változtat a véleményén. Nem képes elismerni, hogy valamiben hibázott, s a kompromisszumkötés is távol áll tőle, ez pedig meglehetősen nehézkessé teszi vele a kommunikációt és az együttműködést is.

(via your tango)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top