Húsvét 2011

A Cora és Buday Péter jó tanácsai húsvéti ételeink még ízletesebbé tételéhez

Húsvétkor számtalan olyan finomság kerülhet az ünnepi asztalra, amivel felfrissíthetjük szokásainkat, élvezetesebbé tehetjük az ünnepet.

A Cora és Buday Péter jó tanácsai húsvéti ételeink még ízletesebbé tételéhezA Cora Buday Péter mesterszakács közreműködésével kíván hozzájárulni ahhoz, hogy ünnepi ételeink még ízletesebbek legyenek. Íme, néhány jó tanács, mely “finomabbá” teheti az ünnepet.

Figyeljünk arra, hogy a megvásárolt húsvéti sonkánkat szellős, lehetőleg hűvös helyen felakasztva tároljuk. Ha nem elég száraz, vagy huzatos a tároló hely a sonka könnyen tönkre mehet.

Szeleteléskor próbáljuk nem szál irányban szeletelni, így omlósabb lesz. Szeletelés előtt, dermesszük meg hűtőszekrényben a sonka darabot. Ezáltal az állaga kemény lesz, így egész vékony szeleteket tudunk szelni.

Aki nem szereti a zsíros részét a sonkának, még a szeletelés előtt vágja le. Kidobni nem szabad, mert bármilyen másik ételben elhasználható szalonna helyett.

A főzés előtt sokan beáztatják a sonkát, hogy kiázzon belőle a só. Ezt csak akkor érdemes csinálni, ha nyersen megkóstolva túl sósnak, vagy füstösnek érzik az ízét. Ne felejtsük, hogy áztatásnál a sonka az aromájából is veszít. Ha megítélésük szerint tökéletes a sonka, akkor forró vízben tegyük fel főni, mert az ízekből úgy több marad a húsban. Ha hideg vízben kezdjük el főzni, akkor a leve lesz ízesebb.

A Cora és Buday Péter jó tanácsai húsvéti ételeink még ízletesebbé tételéhez

A sonkát hagyjuk saját főzőlevében kihűlni és tároljuk is ebben pár napig, így finom szaftos marad.

Ha a sonka vége felé járunk, ott ahol már csont van, vagy a nagyon inas részek, akkor fejtsük le a húst a csontról, és az inas részekkel együtt daráljuk le. Tökéletes alapot kapunk töltelékekhez.

A csontokat se dobjuk ki, hiszen bármibe bele lehet főzni.

Húsvéti ételeinek elkészítéséhez válasszuk a Cora Íz és Hagyomány márka 100%-ig magyar eredetű, kiváló minőségű alapanyagból készült termékeit, hogy ételeink még ízletesebbek és különlegesebbek legyenek.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk Önöknek:

Buday Péter és a Cora

 

A Cora és Buday Péter jó tanácsai húsvéti ételeink még ízletesebbé tételéhez

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top