Napi tipp

Készíts rozmaringos fűszersót!

Olcsó, egyszerű, és ajándéknak is tökéletes.

Mivel a rozmaring évelő fűszernövény, így még az új növények ültetése előtt ott állhat bevetésre készen a kertünkben vagy az erkélyünkön. Mivel a levele elég durva, érdemes belőle fűszersót készíteni, ha ugyanis a sóval együtt melegítjük, akkor az átveszi a fűszernövény zamatát. Így legközelebb elég, ha megsózunk valamit, hogy érezzük rajta a rozmaring ízét

.

Így szépen mutat az üvegben Fotó: dreadlockgirl.com
Így szépen mutat az üvegben Fotó: dreadlockgirl.com

Hozzávalók

1 csésze tengeri só

1 nagy ág rozmaring és pár kisebb hajtás díszítéshez

1 teáskanál citromlé
1 kis befőttes üveg

Keverjük össze a hozzávalókat az apró rozmaringágak kivételével egy lábosban, és kevergessük 5-7 percig közepes lángon. Hagyjuk hűlni tíz percig, majd pihentessük egy napot légmentesen záródó edényben. Végül töltsük a befőttes üvegbe, és adjuk hozzá a kisebb hajtásokat díszítésnek. Később használhatjuk párolt vagy sült zöldségek, köretek, húsok, levesek vagy tükörtojás ízesítésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top