Magyarország kúl

Öltöztetős papírbaba – Egyszerű játék gyerekkorunkból

A ’80-as években volt egy igazán klassz játék, amiért a kislányok rajongtak, a szülők pedig örültek, mert az öltöztetős papírbaba nemcsak egyszerű, de olcsó is volt.

A boldog békeidőkben olyan, ma már elfeledett játékokkal játszottunk akár órákon keresztül, amik a legegyszerűbb, minden csillogást mellőző játékok voltak, mégis nagyon jól szórakoztunk.

A ’80-as években szinte nem volt olyan kislány, aki ne játszott volna öltöztetős papírbabával. Izgatottan vágtuk körbe a babát és a szebbnél szebb, színes ruhákat, amik között volt sportos, elegáns és csinos is. A ruhákon kis papírhajtókák voltak, amiket rá kellett hajtani a babára, így tudtuk felöltöztetni.

Ez a retro  játék annyira népszerű volt gyerekkorunkban, hogy megjelent a strapabíróbb  mágneses változata is, és a boltok polcain még öltöztető babás csokit is árultak, aminek a csomagolásán volt az öltöztetős baba és egy kis ruhácska. Neked volt öltöztetős papírbabád?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top