Magyarország kúl

Tejbe áztatott kenyér – nagyszüleink reggelije

Nagyszüleink még nem müzlit és gabonapelyheket, hanem tejbe aprított kenyeret ettek reggelire, mellé pedig cikóriakávét ittak.

Nagyszüleink idejében az egyszerű és nagyszerű reggelikről alkotott képek nagyban különböztek a mostani elképzelésektől. Régen, főleg vidéken, aprítottat, vagyis kis darabokra tördelt kenyeret áztattak tejbe, és azt kanalazták reggelire a zománcozott kis lábasból, vagy bögréből az emberek.

 

Nagyszüleink reggelije[sc_cts_position slug="roadblock010" clear="1"]

Nagyanyáink így hangolódtak rá az előttük álló napra, nagypapa is aprítottat reggelizett, mellé pedig cikóriakávét ittak. Mi, gyerekek általában kakaóba áztattuk a kenyeret, és be kell hogy lássuk: hiába ment már ki a divatból, és merült feledésbe ez a retró reggeli, az ízére még ma is emlékszünk, amihez számtalan kedves emlék társul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top