Mini kórház

Nem elég a szakmai felkészültség…

Megdöbbentő eredményt hozott a K&H gyógyvarázs egyik felmérése. A tanulmányból kiderült, hogy a magyar gyermek-egészségügyi intézmények átlagosan 13 éves eszközparkkal dolgoznak, de nem ritkák a 30-40 éves műszerek sem.

Ez azt jelenti, hogy hiába rendelkeznek átlagon felüli felkészültséggel gyermekorvosaink, sajnos a korszerű vizsgálatokat nem mindig tudják elvégezni. A szakmai felkészültség mellett ugyanis szükségük lenne olyan gépekre, amelyek hatékonyan tudnák támogatni a munkájukat. Egy-egy betegség diagnosztizáláshoz, kezeléséhez fontos, hogy olyan eszközökkel dolgozhassanak, amelyek követik az orvostudomány fejlődését.

Nem elég a szakmai felkészültség...

A K&H gyógyvarázs programja ezért elsősorban a gyermek – egészségügyi intézmények felszereltségét támogatja, immár tíz éve. Az eddigi 477 millió forintos segítséggel sikerült 258 kórház és mentőállomás eszközparkját fejleszteni.

A felmérésben résztvevő 37 intézmény, sajnos önerőből nem tudná fedezni a műszerek korszerűsítését. Pályázati lehetőségeket, alapítványok segítségét veszik igénybe, de nem ritka az adománygyűjtés sem.

Kérdésünkre, hogy a K&H gyógyvarázs program miért jött létre, Horváth Magyary NóraK&H Csoport kommunikációs igazgatója válaszolt:
„A technológia folyamatosan változik, a gyógyításban használt eszközök pedig nemcsak kopnak, de el is avulnak idővel. Nehéz elképzelni, de bizonyos kórházakban ugyanazokkal az eszközökkel kezelik ma a gyerekeket, amelyekkel 30 évvel ezelőtt a szüleiket gyógyították. Bízunk benne, hogy a K&H gyógyvarázs program révén más vállalatokat is ösztönözhetünk a felelősségteljes működésre, a hazai gyermek-egészségügy felkarolására, és ezzel közösen járulhatunk hozzá a jövő társadalmának teljesebb életéhez.”

Nem elég a szakmai felkészültség...

A K&H Csoport, társadalmi felelősségvállalásának részeként, immár egy évtizede kiemelt figyelemmel kezeli a gyermekegészségügyet, így kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top