Nyereményjátékok

Mit Egyen a Baba?

Az egészséges csecsemő életének első évében hatalmas fejlődésen megy keresztül, hiszen 12 hónap alatt megháromszorozza a születési súlyát, sejtjei rendkívüli mértékben szaporodnak. Minden anyuka a legjobbat szeretné gyermekének, de gyakran elveszünk a sok, babatáplálásról szóló információ között. A Magyar Gyermekorvosok Társasága segít, hogy mivel is tápláljuk a piciket 1 éves kor alatt!

A nem mindennapi növekedéshez a babának kiváló minőségű fehérjére van szüksége, amit az első 6 hónapban általában az anyatejből nyer. A csecsemőnek az anyatej egyszerre az étele és az itala, ezért a szomjoltás mellett a megfelelő fejlődéshez 6 hónapos korig naponta kb. 0.5-1 liter anyatejre, 6-12 hónaposan pedig napi 5-8 deciliter tejalapú táplálékra – anyatejre, vagy annak hiánya esetén tápszerre – van szüksége.

Ha már nincs elegendő mennyiségű anyatejünk, akkor kínáljuk olyan minőségű tápláló folyadékkal a picit, amely nem terheli meg a szervezetét. Tehéntejet és kecsketejet a babának 1 éves kora alatt semmiképpen ne adjunk, mert magas fehérje és ásványi anyag tartalma megterhelő a csecsemő emésztőrendszerének és veséjének. Ne felejtsük el, hogy a bolti tej sem megfelelő táplálék ebben a korban! Tartsuk azt is szem előtt, hogy minél fiatalabb a kisbaba, annál inkább helytelen, ha az anyatej mennyiségének csökkenése esetén „tejalapú ital” helyett csak teával vagy vízzel pótoljuk a folyadékot, mert így a baba nem kapja meg a szükséges mennyiségű fehérjét és kalóriát.

Mit Egyen a Baba?

A nem megfelelő fehérjebevitel nem csak a növekedést akadályozhatja, de káros lehet a baba egészségére is, sőt később jelentkező betegségek alapját képezheti. Az anyatej mennyiségének fogyásával és a szoptatás befejezésével a fehérjebevitelt tehát pótolnunk kell, erre legmegfelelőbb a tápszer. A tápszertől sokan tartanak, mert nem tudják: a tápszer a babák igényeinek megfelelően átalakított tehéntejből készül.

További információk! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top