Öltözködjünk

Alkat és szabás

Öltözködõiskolánk második fejezetében végignézzük, milyen alkathoz milyen szabás, hossz, esetleg szín elõnyös...

Természetesen most sem tudjuk az összes verziót számba venni, hisz ahány ember, annyi alkat. Így a leginkább problémás testalkatokra vonatkozó fortélyokról lesz szó.





Filigrán alkat

Az egyik legszerencsésebb a mai trendek alapján. Akár magas, akár nem, tény, hogy a legkönnyebben ő talál ruhát magának, és még válogatnia sem nagyon kell.
Akinek a vékonyságával viszont aránytalan alkat adatott, annak már érdemes játszania a szabásokkal. Ha a láb hossza pont akkora, netán rövidebb a felsőtestnél, a különbséget leginkább hosszú ruhákkal és szoknyákkal könnyű eltüntetni. És ez egyáltalán nem zsákba bújást jelent! Nagyon sok csinos, elegáns, akár extrém hosszú v. háromnegyedes szoknyát találni a boltokban.
Semmiképp nem szerencsés a hosszított ing, de rövid toppal a nadrág sem, mert a szabadon hagyott has még inkább a test felső részére irányítja a figyelmet. Sajnos, az ilyen alkatú lányoknak nem a csípőnadrág lesz ruhatáruk alapja, akármennyire tombol ennek divatja.
Cipőben mindenképp ajánlott a magasabb sarkú, még ha kicsit kényelmetlen is.
Extra vékony lányok kerüljék a sötét színt, de a legjobb tanács, ami adható, hogy hízzanak meg, hisz a pasik szeretik a nőcis domborulatokat!





Erős csípő, kis cici


Hálát ad a nők egy része az égnek immár több évtizede, hogy feltalálták a push-up melltartót. Gyakorlatilag bármilyen pántmegoldással kapható, így akármilyen ruha alatt elérhető a kívánt méret. És még egy trükk a nagyobb mellek mellett: a magasan záródó felsők. A garbó a legalkalmasabb, de nyár lévén, elég egy közvetlen a nyak tövénél végződő szűkebb póló, és máris egy-két számmal nagyobbnak tűnik a cici. Próbáld csak ki, biztos tipp!
Mindenki tudja, hogy a hosszában csíkos ruhadarab slankít, csakúgy, mint a sötét színek. Mindezekbe bátran bújhatnak az erősebb csípőjű, nagyobb popójú lányok. Azért nem kell túlzásba vinni a feketét a kánikulában, de úgyis divat a matróz stílus, így hát fel a csíkos nadrággal!
Szintén eltűnik a széles csípő egy hosszabb, nem túl bő felső alatt, vagányabbaknak és kis pocakkal „bíró” csajoknak pedig külön javallott az ingruha és nadrág kombinációja.





Kis fenék, széles felsőtest


Ha valaki ezzel a két adottsággal egyszerre rendelkezik, annak ugyanúgy ajánlott a hosszú ruha, esetleg a nyakba akasztós felsővel, ez ugyanis keskenyebbnek láttatja a vállakat.
Bármilyen hihetetlen is, a laposabb, vagy túl kicsi fenék is kerekebbnek tűnik egy magasabb derekú (de nem répa!) nadrágban, ugyanis a csípőnadrág rövid teteje miatt még inkább elvesz a popó lehetséges nagyságából.





Molett


Természetesen a lengébb szabások állnak nekik jól. Nem kell viszont ragaszkodni a sötét árnyalatokhoz! Az egyszínű szettek, néha a teljesen fehér viselet is nagyon csinos tud lenni!
Az egyéni stílus megtalálása a legfontosabb, hisz kiegészítőkkel, mintákkal, anyagokkal nagyon ügyesen lehet játszani és terelni a figyelmet a test különböző pontjairól.
A nagy kebel pedig végképp nem szégyen! Molett nők is igazán dögösek egy mélyen dekoltált nadrágkosztümben vagy ruhában. A lényeg, hogy széles alkatukat deréktájt megossza valami, azaz ott végződjön a felső, a zakó vagy a kosztüm, vagy legyen egy öv a ruhán. Legjobb a derékbevarrás, hisz kecsesebbé teszi az alakot.
A magas sarok pedig nekik is csak előnyös lehet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top