Öltözködjünk

3+1 végzetes nyári divatbaki

A főváros utcáin egyre másra szembejönnek velünk olyanok, akik sem a divat tiltólistáján szereplő darabokkal, sem az öltözködési szabályokkal nem foglalkoznak. Láttukra visítófrászt kapnak a stílusra érzékenyebbek, és egy szempillantás alatt az "vérciki" kategóriába sorolják a gyanútlan áldozatokat.

1. Túlságosan átlátszó ruha

Tévedés azt gondolni, hogy az utca egy nagy, szürke massza, amelyből csak csiricsáré felsőkkel, gigantikus ékszerekkel, köldökig kivágott ruhákkal lehet kiemelkedni. Hagyjuk meg a túlzásba vitt aktuális trendeket a divatlapoknak és a popsztároknak. Ha mindent látni – ráadásul a melltartó színe is teljesen elütő –, az nem szexi, hanem közönséges. Így megjelenve az utcán, ne sértődj meg a foglalkozásodat vagy az úti célodat illető feltételezéseken.

Tipp: A finoman áttetsző top csábító és nőies.

5+1 végzetes nyári divatbaki
3+1 végzetes nyári divatbaki

 
2. Az a bizonyos melltartópánt

Néhány éve még azt gondoltuk, hogy a szilikonpántos melltartó szuper dolog. A rajongás elcsitult, és józanabbul szemlélve a dolgot, be kell vallanunk: a csillogó pánt is ugyanúgy látszik, mint a hagyományos változat. Ráadásul csúnyán alá lehet izzadni, jobban csúszik, és rosszabbul tart, mint a normális.

Tipp: Ha nem akarod, hogy látszódjon a pánt, válassz testszínű, a ruha színével megegyező, alakítható pántú (a háton keresztbe fűzhető, nyakba akasztható) vagy pánt nélküli melltartót.

5+1 végzetes nyári divatbaki
5+1 végzetes nyári divatbaki

 
3. Leggings – ha kell, ha nem!

Nincs annál bizarrabb, mint amikor 40 fokos kánikulában bokáig húzott leggingst visel valaki bermudához, szoknyához vagy ruhához. A leggings hosszabb tunikával, ingruhával, esetleg sorttal vagy miniszoknyával mutat a legjobban. Aki nem szívesen mutogatja a lábát, annak megannyi módszer áll még a rendelkezésére a bő szárú és szuperdivatos nadrágoktól kezdve a lenge maxiruháig. Az sem túl sikeres, ha egyszínű darab helyett neccharisnyára emlékeztető, cirádás lyukasztású darabot választasz – főleg mintás ruhához.

Tipp: Ne téveszd össze a leggingst a fej nélküli harisnyával, az előbbit ne húzd a bokádig, mert idétlen. Ugyanakkor a leggings nem nadrág, derékig vagy csípőig érő holmival ormótlan. Ne viseld magas sarkú cipővel vagy dorkóval, a legideálisabb egy aranyos balettcipő. Végül: a magasságoddal egyenesen arányos legyen az, amennyi csupasz bőrfelületet megmutatsz a lábadból.

5+1 végzetes nyári divatbaki
5+1 végzetes nyári divatbaki

 
+1: Nadrágnyavalya

A nadrághossz kérdésében sem egyszerű a választás, az biztos! Akármekkora a kánikula, ennek a parányi sortnak nem az utcán a helye (a fiatalember zokni-szandál kombóját pedig vizuális zaklatásért akár fel is jelenthetnénk a nem létező trendőrségnél). A nadrág derékmagassága a hossznál is fontosabb kérdés: ami nem úgy van szabva, abból ne akarjunk csípőnadrágot faragni.

Tipp: Szánj elég időt az ideális nadrágfazon megtalálására, és ne kövesd fejvesztve a divatot.

5+1 végzetes nyári divatbaki
5+1 végzetes nyári divatbaki

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top