Otthon

A cicák szemébe nézve – Palya Bea két cicája teljes jogú családtagok

A mai fiatal énekesek egyik legsokoldalúbb alkotója, aki különböző népzenékkel, indiai zenével foglalkozik, emellett közreműködik világzene, jazz, énekelt vers műfajokban is, nos ez a Palya Bea énekesnő örökbefogadta két cicáját. Mikor barátjával találkozott, a férfi hozta hozományként a két macskát. Akik azóta Bea életének is fontos részeivé váltak.

Hogyan kerültek a cicák a házhoz?

A két macska – Yoda és Cukor – a pároméi voltak, a találkozásunk után lettek közös cicák. Nagyon szép a történetük: Yoda akkoriban együtt lakott egy másik barátunk nagy fekete kandúrjával, aki a kiherélése előtti utolsó napokban megejtette az akkor fél éves lánycicát. A gazdák csak annyit vettek észre, hogy Yoda időnként az ágy alá járkál. Aztán, amikor felhajották az ágytakaró szélét, ott találtak egy pici fekete szőrcsomagot, Yoda egyetlen kölykét: ő volt Cukor. Cukor, mert ugyebár szerelemgyerek… Ám a fiatal anyának a szülői ösztönei még nem voltak valami erősek. A szoptatáshoz is úgy kellett a hasához odarakni a kiscicát. Ezért a barátom nagyon sokat foglalkozott Cukorral, egy kicsit szinte az „anyja” lett: a kölyökmacska gyakran a vállán aludt, hozzábújt oda, ha melegségre vágyott. Így a páromnak – bár nagyon szereti mindkét cicát – Cukorhoz egy sajátos, erős, féltő kötődése alakult ki.

Mennyi idősek a cicák?

Cukor három és fél, Yoda épp csak egy fél évvel idősebb. Teljes mértékben szobacicák, a lakásban élnek, rajtam alszanak! Nem engedjük ki őket, Cukor kiskorában kiesett az ablakból és nagyon megijedt. És főleg mi is megijednénk, ha nem térnének egyszer haza.

Az interjú folytatásáért klikkeljen IDE>>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top