Otthon

Ezt tedd, hogy évekig megmaradjon a kankalin!

A tavasz közeledtének egyik első jele, hogy a virágboltokat benépesítik az ezer színben pompázó kis virágok, a kankalinok. De mit tegyünk, hogy a kis virág jövőre is megmaradjon?

A kankalint, latin nevén Primulát, igénytelensége és olcsósága igazán vonzóvá teszi – írja bloggerünk. 

Az egyik legpompásabb és leghálásabb tavaszi virág üde színeivel kellemes hangulatot varázsol a lakásba. A fagyok elmúltával a kertbe, erkélyre ültethető, ahol akár még az enyhébb téli napokon is gyönyörködhetünk benne. A pár száz forinttért beszerezhető növényből érdemes minden évben újabb színeket, fajtákat beszerezni.

Ezt tedd, hogy évekig megmaradjon a kankalin

Elárulom, mit tegyél, hogy évekig a kerted dísze maradjon.

Fényigényes növény, nagyon világos, de közvetlen napfénytől mentes helyen tartsuk, legjobb az ablak közelébe helyezni. Az alacsonyabb hőmérsékletet kedveli, hidegebb lakásban hosszabb ideig virágzik.

Szereti a vizet, virágzás alatt folyamatosan legyen nedves a földje, de a pangó víztől óvni kell. Imádja a magas páratartalmat, meleg lakásban célszerű a cserepét kavicságyra helyezni.

Elvirágzása után és a fagyok beálltával érdemes kiültetni a kertbe vagy a balkonra. Minimális gondozás után már a következő tavasszal virágba borul, de nem ritka az őszi újravirágzás sem. A kiültetés első évében még óvni kell a fagyoktól, célszerű letakarni, a többi évben már erre sincs szükség. 

Ezt tedd, hogy évekig megmaradjon a kankalin

A humuszban gazdag, nedves földet kedveli, árnyékos, félárnyákos helyen érzi legjobban magát. Jó, ha tavasszal, a virágzás idején kicsit több nap éri, nyáron viszont kevesebb.

Magasabb fák, bokrok alá ideális növény. Kora tavasszal, amikor a kankalin nyílik, a fa koronája még nem vet árnyékot, nyáron viszont a bokrok, fák lombja biztosítja számára az ideális, azaz  árnyékos helyet.  
 
Még több tipp a Balkonada blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top