Otthon

Így lehelj új életet a régi bútoraidba!

Kezdd az évet egy kis bútorátalakítással!

Az új év mindig a megújulás lehetőségével kecsegtet. Ez nem csak a testünkre-lelkünkre vonatkozik, hanem az otthonunkra is. Például a régi bútorokra. Ez persze nem azt jelenti, hogy azonnal fogjuk magunkat és lecseréljük az egész garnitúrát, épp elég olykor egy kis frissítés. Mutatjuk!

Polírozás

A fából készült bútorokat olykor-olykor érdemes lepolírozni, ehhez elég egy törlőkendő és egy fára alkalmas polírozószer.

Forrás: Tumblr.com

Festés

Ha nemcsak új fényt akarsz adni fabútoraidnak, hanem teljesen új kinézetet, akkor bátran ragadj ecsetet, és válassz egy, az eddigitől esetleg tökéletesen elütő színt. Festésre fel! Az, hogy a festésen belül milyen stílust szeretnél elérni, már csak rajtad múlik. Lehet ez akár nem hagyományos, foltos vagy antikolt megoldás is.

Fogantyúk

Ha már unod egyes szekrényeid vagy ajtóid fogantyúit, cseréld le őket. Több lakásfelszerelést árusító boltban is lehet kapni darabra őket, ráadásul most akár akciós darabokat is kifoghatsz a leárazásokon. 

Forrás: House Tweaking

Bőr tisztítása

Ne feledkezz meg természetesen a tisztításról sem, hiszen ez minden változás alapja. Ha bőrbútoraid vannak, speciális ápolást igényelnek. Ha természetes tisztítóra vágysz, a citrom a befutó. További tippek a tisztításához itt.

Kárpitok tisztítása

Az évek alatt elhasználódott, bepiszkolódott a kanapé? Érdemes nem éveket várni a rendberakásával, hanem háromhavonta kitisztítani, így nem is igényel akkora munkát. Mi a porszívózást javasoljuk mint legegyszerűbb módot. Ha bársonykárpitod van, egy kis citromlé és szódabikarbóna keverékével tökéletes tisztaságot érhetsz el. 

Márvány tisztítása

Márvány esetében alapvető szabály, hogy ne alkalmazz szódabikarbónát, mert kimarja. A megoldás a hidrogén-peroxidban és az ammóniában rejlik. 

+1 tipp: Készíttess új bútorhuzatot!

Bútorszövetet számos boltban és számos mintával, színnel vásárolhatsz.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top