Otthon

Baglyok szállták meg Makót

Visszatértek megszokott makói pihenőhelyükre a baglyok, idén azonban sokkal többen érkeztek, mint korábban bármikor.

A környéken élők szerint legalább egy évtizede minden évben megérkeznek telente a fülesbaglyok Makóra – írja a delmagyar.hu. A korábbi években 50-60 madarat is számoltak a Deák Ferenc utca környékén, idén azonban egy madárbarát közel 150-re teszi a makói könyvtár környékén a fákon pihenő baglyok számát. 

A madarak békésen pihennek, tollászkodnak, a környékbeliek pedig nagyon örülnek a jelenlétüknek, sokan elsétálnak az utcába, megnézni, lefotózni a baglyokat. Olyan is volt, aki Földeákról érkezett Makóra, kifejezetten azért, hogy lássa az állatokat. Panasz nem érkezett a baglyokra, leszámítva egy járókelőt, akinek a kabátjára piszkított az egyik állat. 

Korábban arra is volt példa, hogy az egyik közeli ház emeleti erkélyén rakott fészket egy bagoly. A delmagyar.hu felhívja az olvasók figyelmét, hogy ha valaki ilyesmivel találkozik, jól teszi, ha nem bántja a madarat, a fülesbaglyok eszmei értéke ugyanis 50 ezer forint. Egyébként éppen ezt a fajt választották a 2020. év madarává is. 

Képünk illusztráció (Fotó: iStockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top