Otthon

Laboratóriumot csinált a konyhájából a kémiatanár a diákjai kedvéért

A koronavírus-járvány idején sem hagyta cserben a diákjait az amerikai kémiatanár, a konyájában rendezett be házi laboratóriumot.
konyha laboratórium kémia

Egy washingtoni középiskolai tanár minden héten kifőz valami különlegeset a diákjai kedvéért – szó szerint, mert a fizika- és kémiatanár laboratóriummá alakította a konyháját, és élőben szokott onnan bejelentkezni.

Jonte Lee, a Calvin Coolidge Középiskola pedagógusa a közösségi médián keresztül közvetíti el a buborékokkal és lángokkal járó, otthon végzett kísérleteit a tanulóknak.

„Csak azért csináltam kémialabort a konyhámból, mert szeretem a diákjaimat”

– mondta a tanár.

Úgy tűnik, a távoktatásos kísérlet bejött, mert az összes diák részt szokott venni a virtuális órákon, és imádják a tanárjukat. Lee csak azt bánja, hogy nem tud személyesen találkozni a fiatalokkal, nem tudja, hogy vannak, éppen milyen napjuk van.

A tanár azt vallja, a jó tanulmányi eredmények alapja a remek személyes kapcsolat legyen a tanár és a diákok között. Ha ez megvan, akkor lehet őket motiválni, segíteni a tanulásban.

(GMA)

(Kiemelt kép: Instagram/jonterlee)

További tanárok, akik erőn felül tesznek a diákokért:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top