nlc.hu
Otthon

Óriási rákok lepték el a pikniket

Kiskutya méretű rákok lepték el a pikniket, rémálom lett a vacsorából

Több tucatnyi gigantikus rák vette körül a grillezőket, de szerencsére a pálmatolvajok csapata csak éhes és kíváncsi volt, amúgy teljesen ártalmatlanok.
Pálmatolvaj rákok

Horrorfilmbe illő jelenetté változott egy ausztrál család piknikezése a Karácsony-szigeten, miután hatalmas rákok lepték el a táborhelyüket.

Amy Luetich a férjével és a gyerekeivel esti barbecue-partit tartott a festői szigeten, amikor több tucatnyi gigantikus pálmatolvaj rák jelent meg. Bemásztak az asztal és a székek alá, később pedig felkapaszkodtak a tárgyakra. Eleinte csak mintegy 20 rák tűnt fel, aztán ahogy elkezdtek sütögetni, egyre több és több jelent meg. A nő fia 52-t számolt össze.

A kiskutya méretű, akár félméteres és 4 kilós rákok elég ijesztőek lehetnek, főleg csapatostul, szerencsére a pálmatolvaj teljesen ártalmatlan, jámbor jószág. Legfeljebb egy-két falatot csen el az emberektől, de helyi turisztikai iroda még nem hallott olyan esetről, hogy bárkit megcsíptek volna.

A fotókon látszik is, hogy a kislány sem aggódik különösebben miattuk. A fiúnak pedig az volt a feladata, hogy miközben a család evett, ő rakosgatta arrébb a kíváncsi rákokat. Egyedül az ollóikkal kell vigyázni, mert azokkal akár a kókuszdiót is fel tudják törni.

A Karácsony-szigeten egész évben jelen vannak a védett pálmatolvajok, napközben elrejtőznek, és este merészkednek elő. Akár 50 évig is élhetnek.

(9News)

Még több ízeltlábú-invázió az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top