nlc.hu
Otthon

Duke, az albínó tacskó

Rajonganak az emberek Duke-ért, az albínó tacskóért – fotók

Gazdája szerint Duke is tudja, mennyire különleges kutya is ő.

Nyolc éve annak, hogy Mercedes Andrade magához vett egy albínó tacskókölyköt, pedig nem gondolta volna, hogy aznap egy kiskutyával tér majd haza, és ahogyan mondani szokták, a többi már történelem.

„Sokféle színű tacskót láttam már, de olyan kutyával, aminek teljesen fehér a szőre, az orra rózsaszín, a szemei pedig kékek, még sohasem találkoztam” – mesélt Mercedes Andrade, aki amint kiszúrta az egymással játszó kölyök között a különleges kiskutyát, nem volt kérdés, hogy magához veszi, szerelem volt első látásra. Igaz, szerinte valójában Duke volt az, aki meghozta ezt a döntést. „Ő választott ki minket, nem fordítva. Tudta, hogy náluk biztonságos és boldog otthon vár rá” – tette hozzá.

 

Duke sajnos több egészségügyi problémával is küzd, rossz a látása és a hallása, óvni kell attól, hogy túl sok napfény érje, és tágulásos kardiomiopátiája van, vagyis a szíve nagyobb az átlagosnál. Gazdái szerint szerencsére nem gátolja meg abban, hogy amennyire csak lehet, teljes életet éljen, imád szaladgálni és játszani, a család másik tacskója, Dior pedig segít neki, ha szüksége van rá.

Duke állítólag igazi szeretetgombóc, imád szeretetet adni és kapni, és szívesen modellkedik is, erre jó bizonyíték az Instagram-oldala, aminek már több ezer követője van. „Rengeteg üzenetet kap, amiben azt írják, milyen gyönyörű kutya. Ezeket fel is szoktam neki olvasni, és mintha maga is tudná, milyen különleges is ő.”

(via Metro)

Duke, az albínó tacskó

Duke, az albínó tacskó (Fotó: Profimedia)

Kapcsolódó cikkek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top