nlc.hu
Otthon

Gigantikus hegedűvel terjeszti a remény üzenetét egy őrült olasz művész

Orbitális méretű hegedű úszik Velence csatornáin

Ráadásul a fedélzetén kisebb hegedűkön zenélnek.

Meglepő látványban lehet része annak, aki mostanában Velencében nyaral, a város Grand Canal nevű, turisták által gyakran látogatott csatornáján ugyanis egy óriási hegedű úszkál – írja az NPR. A hatalmas hangszer valójában egy különleges hajó, amelyet egy famegmunkálással foglalkozó helyi művész hozott létre.

A Noé hegedűje nevű alkotás Livio De Marchi munkája, akinek a fejéből még a tavalyi lezárások alatt pattant ki a túlméretezett hangszer ötlete. A művész ezzel jelezné a világnak, hogy Velence kész az újbóli nyitásra. Ezt tükrözi a neve is, amelyet Noé bárkája ihletett, amely De Marchi szerint a remény üzenetét hozta el a hatalmas özönvíz után. A hegedű ugyanígy annak a jele, hogy a koronavírus-járványt követően újra visszatérhet a művészeti és kulturális élet Velencébe.

A gigahegedű múlt szombaton indult első útjára, ebből az alkalomból pedig egy vonósnégyes is felszállhatott rá, amelynek tagjai Velence talán legismertebb fiának, Antonio Vivaldinak a műveit játszották. 

Az óriási hangszer egy tucat különféle fából készült, csupán a rögzítő csavarok és a meghajtásról gondoskodó motor készült fémből. 

Livio De Marchi pár éve azzal került be a hírekbe, hogy egy Ferrari sportkocsiról mintázott, szintén fából készült motorcsónakkal szelte a velencei hullámokat. A művész korábbi munkáit is érdemes megnézni, készített ugyanis fából készült csipkekombinét és farmerdzsekit is.

A hatalmas hegedű iránt máris hatalmas az érdeklődés, több olasz cég, illetve egy kínai múzeum is jelezte már, hogy szívesen befogadnák a gigantikus hangszert.

Óriási hegedű úszik a velencei Grand Canalon

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top