nlc.hu
Otthon

Kigyulladtak a ruhái a szárítógépben

Kigyulladtak az édesanya ruhái a szárítógépben, le is éghetett volna a házuk

Égett műanyag szagot érzett, de nem gondolt semmi rosszra. Két óra múlva lángokban állt a szárítógép.

Ha nincsen a szomszédja, Gary Armstrong, a kétségbeesett édesanya, Jennifer Reynolds története teljesen másképp alakult volna. Vasárnap délután ugyanis kigyulladt a Reynolds-család szárítógépe, a lángok pedig továbbterjedtek a ruhákra, mégpedig olyan gyorsan, hogy Gary közbenjárása nélkül akár az egész ház is leéghetett volna.

Jennifer ugyan érzett némi égett műanyag szagot, amikor néhány órával az incidens előtt lekapcsolta a szárítót, de nem gondolta, hogy bármi jelentősége lenne, így hát minden további nélkül elment otthonról. Mire visszaért, a kétgyermekes anya észrevette, hogy füst szivárog a szárítóból. Mikor odament, hogy megnézze, mi lehet a füst oka, észrevette, hogy az ajtó mögött lángokban áll a gép.

„Ha elmegyek otthonról, mindig mindent kikapcsolok, így tettem a szárítóval is. Ekkor éreztem az égett műanyag szagát.  Nagyjából két órát voltam távol, hazaérve a szag még erősebb lett. Felmentem az emeletre, és láttam, hogy füstöl a szárító, úgyhogy azonnal kihúztam a konnektorból és kinyitottam az ajtót. Ömlött ki belőle a gőz, úgyhogy visszazártam és elrohantam a tűzoltókészülékért” – emlékezett vissza Jennifer, aki ekkor hívta a szomszédját, Garyt. 

Kigyulladt szárítógép

Illusztráció: Profimedia

A nő időközben észrevette, hogy égnek a ruhái, a tűz pedig egyre nagyobb lett. „A szoba megtelt füsttel, ezért Gary kinyitotta az ablakot, és elkezdte kidobálni rajta a ruhákat. Csakhogy odakint már ki volt teregetve egy másik adag ruha, így a következő pillanatban már azt vettük észre, hogy azok is lángra kaptak” – mesélte az anya. Ezután a szomszédjával kihívták a tűzoltókat, akik megállapították, hogy ha nem kezdik el kidobálni a lángoló ruhákat, az egész ház leéghetett volna.

Az eset után Jennifer úgy érzi, hogy mindenki mást is óva intenie kell arra, hogy fokozottan figyeljenek az elektromos eszközeik áramtalanítására, mielőtt elmennek otthonról. „Még mindig nagyon érzékenyen érint az ügy, mert annyira gyorsan történt az egész. Sokkal rosszabb is lehetett volna, ha később jövök haza, vagy ha akkor történik, amikor a szomszédos szobában alszom. Tudom, hogy sokan hagyják úgy a mosó- és szárítógépet, de kérek mindenkit, hogy ne tegye! Sosem tudjuk, mi történhet” – tette hozzá Jennifer.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top