nlc.hu
Otthon

Virágültetés télen

Ezeket a virágokat ültesd el most, hogy tavasszal gyönyörködhess bennük!

Akár hiszed, akár nem, a zord idő beköszönte előtt is lehet virágot ültetni, főleg akkor, ha az illatos csodákban már tavasszal szeretnél gyöngyörködni.

Bár eddig nem volt túl goromba az időjárás, biztos lehetsz benne, hogy lesz még hideg és fagy, ami nem nevezhető a növények jó barátjának, mégsem követsz el baklövést akkor, ha néhány virághagymát most ültetsz el.

Zöldellő virághagymák

Amikor kint zord az idő, igazán szívmelengető tevékenység a virágültetés, arról nem is beszélve, mekkora örömet szerez végignézni, ahogy cseperedik a növényed, ami nem mellesleg ajándéknak is szuper: közvetlenül az ültetés után, és akkor is, amikor már csak kevés kell hozzá, hogy szirmot bontson!

Így csináld

A virághagymák ültetése igazi gyerekjáték, vagyis teljesen kezdőként is siker fogja koronázni a munkádat, a hangsúly ugyanis az időzítésen van, nem magán a kertészkedésen.

Tölts meg virágfölddel annyi cserepet, amennyi hagymát el szeretnél ültetni, vájj benne egy kisebb mélyedést, ültesd bele a hagymát és borítsd be egy laza földréteggel. Ezután már csak némi napfényre és türelemre lesz szükség, még locsolnod sem kell a hagymát addig, amíg ki nem bújik az első kis virágkezdemény!

Ha most, és a közelgő hetekben ülteted el a hagymákat, akkor akár már márciusban tavaszt hozhatnak otthonodba a színpompás és illatos tavaszi virágok. Mutatjuk is, milyen hagymákat érdemes most a földbe rejtened!

Megnézem
Összes kép (6)

Fotó: Getty Images – cjp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top