Shine

Ez már biztos: menő lett ragyogni

A szépségipar teljesen rágerjedt a ragyogásra, az új hívószóra pedig csak úgy gyűlnek a vásárlók a csodaszerek köré. De mi ez a fene nagy érdeklődés

A szépségipar teljesen rágerjedt a ragyogásra, az új hívószóra pedig csak úgy gyűlnek a vásárlók a csodaszerek köré. De mi ez a fene nagy érdeklődés minden iránt, ami fénylő külsőt ígér?

(Nem csak) természetes

Mindegy, hogy arckrémről, testápolóról vagy sminkszerekről van szó, ha rákerül a csomagolásra a “glow”, vagyis ragyogás szó, máris meglódul a lelkesedés a termék iránt. Számokkal kimutatható módon nagyobb a keletje minden szépítőszernek, ami ily módon hivatott szépségünket kiemelni, kár is a másikra mutogatni, bizony nyakig fürdőzünk a fényben te is és én is.

Kismamákat megszégyenítő ragyogásunkért százával állnak sorba a szépítőszerek, a legnagyobb magyar beauty wikipédia oldalán, a Krémmánián például bő 360 szépségápolási termék található, amik neve a ragyogást élteti. Ehhez képest az épp leáldozóban lévő anti-aging kifejezés alig 200 esetben érhető tetten.

Persze érthető, míg a fiatalság meglehetősen korhatáros dolog, addig a belső szépség nem csak az ifjak kiváltsága, jóval hitelesebben eladható hát a portéka, ha “csupán” egy kis fényt szeretne vinni életünkbe. A legjobb pedig az egészben, hogy mindenki megtalálja a személyre szabott, bedobozolt ragyogást.

Aki a természetes szépség híve, annak jöhet a természetes ragyogás, a belső szépséget kiemelő vagy az egészséges ragyogás. A dekoratívabb hölgyeket pedig szépítőszerek százai kényeztetik, tündökölhetnek gyémántként, magukra szórhatják a szivárvány porát, de haptákban áll az unikornisok fénye is (bármi is legyen ez), a bronzos istennős, a csillámló és a gyertyafényes ragyogásról nem is szólva.

via GIPHY

Következő szint: üveg bőr

Fénylik a hajunk, a bőrünk, highlighterrel fokozzuk arcunk ragyogását – tisztára olyanok vagyunk, mint Salamon töke, mégis, ez még mind semmi a dél-koreai szépségtrendhez képest, ami egyenesen az üvegszerűen fénylő, tökéletesen sima arcbőrt élteti. Miután pedig a távol-keleti ország beauty produktumai óriási népszerűségre tartanak számot Európába és Amerikában is, a glass skin néven futó össznépi projekt is várható, hogy hamarosan átlépi érdeklődésünk határait.

Fotó: thinkstockphotos

Lényege az az áhított cél, hogy arcbőrünk majd kicsattanjon a hidratáltságtól, amire külön soklépéses arcápolási rutint is kialakítottak már. Ez hét (!) rétegnyi tonizálást jelent, szigorúan hidratáló, ph helyreállító típussal, majd lezárásként jöhet csak rá a mélyen ápoló hidratálókrém, de nem maradhat ki a rendszeres hámlasztás és szérumozás sem, mint ahogyan a hidratáló maszkokat is ajánlatos pár naponta felcuppantani arcunkra. Az egészségesen ragyogó, sima arcbőr megszállottai számára még külön kütyüt is kifejlesztettek, amivel bőrük hidratáltságának szintjét ellenőrizhetik a nap folyamán. Nem egy pikk-pakk folyamat, de úgy tűnik, határozottan megéri az energiát.

A szenzor gyorsan megméri a bőr hidratáltságát, figyelembe véve a levegő páratartalmát és az UV sugárzás mértékét, az adatokat pedig akár mobilunkra is elküldi.

Kim Kardashianon innen és túl

Míg a dél-koreai szépségtrend az alapoknál kezdi kimaxolni a ragyogást, addig Amerika is kitermelte a világ számára a követendő példát, csak épp a másik véglet felől megfogva a dolgot. A kontúrozás, vagyis arcunk megfelelő árnyalása különféle színű alapozók, bronzosítók és púderek segítségével nem újkeletű technika, a filmipar vagy épp a fotós világ már rég ismeri és használja az arctökéletesítő eljárást.

Pár éve azonban Kim Kardashiannak köszönhetően a technika széles körben is népszerűvé kezdett válni, a közösségi média felületek pedig mára rogyásig teltek a #contour és #glow hashtagakkel ellátott bejegyzésekkel. Előbbi az Instagramon már 4 millió felett jár, a glow pedig ezen is túl megy, bő 5 millió fotót osztottak meg a négybetűs megjelöléssel.

Fotó: Getty Images

A sminkelési technika rajongói órákig képesek rétegezni a szépítőszereket, hogy pár kép erejéig tökéletes sminkben parádézzanak és az sem érdekli őket, ha a való életben ijesztően tud kinézni az ilyetén makeup, tekintve, hogy a fényviszonyok folyamatosan változnak és nem csak egy adott szögből nyílik rálátás az eredményre.

Modern világunkban azonban mindez csak apróság, ami eltörpül lelkünk legfőbb vágya, a boldogság mellett. Van persze más neve is: belső béke, harmónia, egészség – amik mit sem érnek, ha nem tudjuk ország világgal megosztani, ha nem ül ki arcunkra lelkünk vigyora. Mindennek pedig úgy látszik, tökéletes eszköze a belülről jövő ragyogás fokozása, vagy legalábbis mesterszintű előállítása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top