Szabadidő

Janine Turner

Turner 1962-ben látta meg a világot. Pár évvel ezt követõen felvették a New York-i Professzionális Gyermekiskolába, ahol többek között balettet is tanult.




Akár még ma is tudna “tipegni”, ha megkérnék. Bár ő is járt modell- és színészválogatásokra, áttörését mégis egy véletlennek köszönheti – 17 évesen Leonard Katzman TV producer meglátta sorban állni egy áruházban. Odament hozzá, és megkérte, hogy jöjjön el a Dallas egy epizódjának forgatására. A kis szerep után egy nagyobb jött a “General Hospital” című sorozatban, ahol egy kleptomániás kémet alakított, amiért kávébarna haját be kellett festenie szőkére.





Filmes debütálása a “Young Doctors in Love”-ban következett be 1982-ben, amelyben szappanoperákat figurázott ki. 1990-ben kapta meg az öntudatos Maggie O’Connell szerepét a “Miért éppen Alaszka?” című sorozatban, ami világszerte sztárrá tette. 1995-ig alkotta a kis alaszkai közösség részét, de közben a Stallone nevével fémjelzett “Cliffhanger”-ben is szerepelt, valamint egy rakás autóreklámban, amik legalább annyira tetszetősek és előkelők voltak, mint Turner maga.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top