nlc.hu
Szabadidő
Denzel Washington

Denzel Washington

Nemrégiben a legjobban öltözött sztárnak választották. A címlapok gyakori vendége. Nézõk millióit csalogatja a mozikba egy-egy filmjével. De talán még inkább sármjával és "komoly, megbízható ember" külsejével.





Denzel Washington leginkább a 80-as, 90-es években állt karrierje csúcsán. 1954-ben született Mount Vernonban, három gyerek közül a középsőnek. A középiskola elvégzése után újságírói tanulmányokba kezdett. De amikor szerepet vállalt egy diákelőadásban, azonnal ráérzett a mesterség örömére. Így az egyetem után azonnal San Francisco felé vette az irányt, ahol színészmesterséget kezdett tanulni.

Külsejének és kisugárzásának köszönhetően igen könnyen kapott televíziós szerepeket, és 1981-ben már a vászonra is került a Carbon Copy című filmben. A Glory című film szerepéért elnyerte a legjobb mellékszerepért járó Oscart 1989-ben, ezután olyan mozik következtek, mint a Pelikán ügyirat, a Crimson Tide, a Philadelphia, a Bátrak igazsága, a Letaszítva, és nemrégiben a Csontember. Jelenleg Los Angelesben él feleségével és négy gyermekével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top