Szabadidő

Hódító gyûrûk

A Gyûrûk Ura – A két torony (vagyis a trilógia második része) olyan biztos nyertes a mozikban, mintha varázslók segítenék.




A fantasztikus trilógia második része a világ minden táján elképesztő sikert arat, és ez hazánkban sincs másképp: a film persze leginkább saját magával, pontosabban saját első részével versenyzik. Többnyire a második részek kicsit alatta maradnak az első epizód sikerének, a szakmai tapasztalatok azonban ezúttal nem igazolódnak be. A két torony itthon is minden idők második legsikeresebb filmje lett, akár premierje hétvégéjét, akár az első moziban töltött hetet vizsgáljuk. És nemcsak a jegybevétel, hanem a nézőszám tekintetében is megelőzi az első részt: márpedig A gyűrű szövetsége című filmre Magyarországon összesen több mint 800 ezren váltottak jegyet.

Peter Jackson rendező szuperprodukciója csupán a Star Wars I. rész-ét nem tudta megelőzni a dobogón. Elemzők szerint azonban ez is csak azért, mert A Gyűrűk Ura majd kétszer olyan hosszú, mint a Star Wars első része. Így pl. Budapesten a Gyűrűk Ura- A két torony-ból egy hét alatt „csupán” 700, a Star Wars első részéből 900 körüli előadásra kerülhetett sor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top