nlc.hu
Szabadidő
Ákos-Andante koncertturné

Ákos-Andante koncertturné

Májusban különleges, csak egyszer hallható jubileumi turnéra kerül sor hazánkban, mely az Ákos-Andante nevet viseli.





Az andante olasz kifejezés, jelentése: lassan, mérsékelt tempóban előadott zenemű. Ákosra és egész eddigi pályafutására ezidáig a fortissimo – igen erősen előadandó – stílus volt a jellemző, noha a tizenegy magyar és hat angol nyelvű hanghordozót, számos maxit felvonultató repertoár mellett a művész tett líraibb kiruccanásokat is. Ilyen volt a Vígszínházbeli Brecht-előadás, A hét parancsszó című verslemeze, és még sorolhatnánk.

Az idén épp tíz éve tartó szólókarrier alkalmából új hangvételű, unplugged-jellegű koncertet állítottak színpadra. Az Andante előadás során, tízfős vonóskart, akusztikus gitárokat és elektronikát felvonultató koncertprogram hallható Ákos szólókarrierjének legnépszerűbb dalaival, korábban nem hallott, áthangszerelt változatokkal.

A koncerteken felcsendül egy vadiúj dal is, melyet erre az alkalomra írt a zenész. Ezt a felvételt minden koncertjegyvásárló ajándékba kapja.
Öt szerencsés városban hangzanak el a koncertek, s mivel a jegyek már mindenütt elkeltek, Budapesten a Kongresszusi Központban május 24-én extrakoncertet tartanak, melyre még kaphatóak jegyek.


További információk a koncertről Ákos honlapján! >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top