nlc.hu
Szabadidő
Anyám nyakán

Anyám nyakán

Férfit elcsábítani mindig kihívás a nõ számára, ám rögtön feladat lesz, ha ezt a férfi szüleinek megbízásából teszi, akik így szeretnének megszabadulni még mindig velük élõ fiuktól. A jól kiszámított hadmûveletet azonban megzavarják az érzelmek.

Ez a film nem való boldog párkapcsolatban élő embereknek, őket egyszerűen felháborítaná az etikátlanságok arzenálja és a film bugyutasága, viszont kiváló szakítás utáni letargia elkerülésére, amikor harcban állunk a másik nemmel és a világgal, amikor a bosszú kisördöge tüzeli lelkünket.

Mint az oviban

Felnőtt emberek meséje a romantikus vígjáték, amelytől nem bonyolult összefüggéseket és súlyos erkölcsi tanulságot, hanem felkavaró érzelmeket (szerelmet, szerelmet és még szerelmet), ugyanakkor könnyed szórakozást és sok nevetést várunk. Az Anyám nyakán ennek zsákutcájában mellőzi a karakterek és a történet pontos kidolgozást – talán ha a forgatókönyvírók kissé jobban átgondolják az elsőre ragyogó ötletet, rögtön kidobják -, ehelyett az élet nagy tanulságait gügyén és szájbarágósan erőltetik ránk, ráadásul ezt olyan hitelességgel, mintha egy szakács atomfizikáról értekezne. Értsd: a szerelem elől menekülő embert a legbarátságosabb állatok harapdálják, jelezvén, nincs harmóniában önmagával és a természettel. Ezt az üzenetet nem csak képekkel és utalásféleképpen kapjuk meg, hanem konkrétan az arcunkba is mondják.


Én a férfiakkal vagyok

Külső adottságaim miatt nehezen férnék be a férfiak csapatába (bár ez nem is célom, hiszen szeretem a női létet), mégis már a film elején éreztem, a pasik pártján állok. Sarah Jessica Parkert megint a férfiak alapos ismerőjeként láthatjuk viszont, két kézzel osztja az észt, taktikázik, okoskodik, bár érzékeny (értsd: férfibarát) lelkemnek leginkább ármánykodó, hatalmaskodó és teljesen irritáló. Valamilyen téves (és leginkább a forgatókönyvírónak köszönhető) elképzelés szerint mégis ő az álomnő: okos, vicces, érzékeny, és a leglehetetlenebb szituációból is nyertesen kerül ki. Egyetlen „kis” szépséghibája, hogy álnok hazugságaival becsapja a férfit – vonzalmat színlel.

A történet alapja egy félrevezetés. Paula (Sarah Jessica Parker) tudja a biztos módszert, hogyan csalogassa ki szülei házából a 35 éves, kamaszos hevületű Trippet (Matthew McConaughey-t): egyszerűen magába bolondítja, és ezért bármilyen hazugságot képes bevetni. Játszik a férfi érzelmeivel, és ahogyan lenni szokott, visszafelé sül el a dolog – ő maga is szerelmes lesz, és az igazi bonyodalmak csak akkor kezdődnek.

 

 

 

 


Rendezte: Tom Dey

Főszereplők:
• Matthew McConaughey
• Sarah Jessica Parker

Eredeti cím: Failure to Launch

Fotók: UIP-Duna Film

A film magyar nyelvű honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top