nlc.hu
Szabadidő
Mûvészi kertek

Mûvészi kertek

Ezt a könyvet akkor is érdemes fellapozni, ha nem vagy gyakorló kerttulajdonos, hiszen a gyönyörû képillusztrációk magukért beszélnek. A kertbarátok számára pedig igazi csemege a kerttervezési tanácsokban bõvelkedõ album.




A könyv szerkesztője nemzetközi tekintélyű kerttervezőket kért fel arra, hogy mutassák be az általuk tervezett, Európa, Észak-Amerika és a déli félteke vidékein nyilvánosan látogatható kerteket, s ezzel megismertessék velünk a kerttervezés alapelveit.

A kiadványt lapozgatva hamar kiderül, hogy nem szokványos tanácsadó könyvet tartunk a kezünkben.

A művészek és gyakorló kertészek tapasztalataiból, ötleteiből merítve ízelítőt kaphatunk abból, hogyan illeszkedjen kertünk harmonikusan a környezetbe, hogyan formálhatjuk erénnyé a tér természetes adottságait, milyen kertstílusok közül válogathatunk és mikor milyen növényekkel számolhatunk. Az egyes fejezetek kimerítő felsorolást adnak a kerítések, szegélyek, burkoló és kiegészítő anyagok, cserepek, térelemek üdítő sokféleségéről is.

A színes fotókkal, rajzokkal, ültetési naptárral és növénymutatóval kiegészített kötet oldalai között böngészgetve belőlünk is tudatos, kreatív kerttulajdonos válhat.





Noel Kingsbury kerttervező, sajátos hangvételű kertészeti szakíró, elhivatott tájkertész és környezettudós, számtalan kertészeti és tájrendezési mű szerzője, szerkesztője és szaktanácsadója.
Cím:
Művészi kertek

Szerző: Noel Kingsbury

Kiadó: Geopen Könyvkiadó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top