Szabadidő

Mit csináljunk novemberben? A legjobb programok

Csokoládéexpó, reklámzabálás, izgi kiállítások, remek koncertek és más tuti programok várnak rád novemberben. A hónap legjei közül szemezgettünk nektek.
A hónap koncertje – Jean Michel Jarre az Arénában

A francia szintetizátormágus, Jean Michel Jarre igazi varázslatra készül a Budapest Sportarénában. Ötven analóg szintetizátor és három zenésztársa társaságában újra életre kelti a zenetörténelemben áttörést jelentő művét, az Oxygene-t! Az Oxygene 1977-ben született, amellyel az elektronikus zene francia úttörője egy csapásra világhírű lett a rajongók és a zenekritikusok körében is. Jarre nemcsak zenészként előzte meg ezzel a korát, hanem gondolkodóként is, albuma ugyanis a Földet veszélyeztető környezeti problémákra akarta felhívni a figyelmet, jóval azelőtt, hogy ez egy mindenkit foglalkoztató probléma lett volna. Vegyél mély levegőt, és add át magad a csodának!

Időpont: 2008. november 12., 20.00
Helyszín: Budapest, Papp László Sportaréna
További információk: www.jeanmicheljarre.com »

Budapest Art Fair – Antik+kortárs vásár és kiállítás

Munkácsy Mihály, Andy Warhol, André Kertész, Moholy-Nagy László – csak néhány a neves alkotók közül, akiknek a műveit idén is megcsodálhatod a Műcsarnokban megrendezésre kerülő eseményen, ahol a klasszikusok alkotásai mellett a nemzetközi szinten is elismert külföldi és hazai kortárs művészek különleges, olykor provokatív művei kerülnek terítékre.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a művészeti vásár magas színvonalának biztosítása érdekében a műtárgyakat a nemzetközi sztenderdekhez igazodva, kategóriánként meghatározott kritériumrendszer alapján független szakértőkből álló zsűri vizsgálja át, és azokat csak a bizottság jóváhagyásával lehet kiállítani.

Időpont: 2008. november 20–23. (10–19 óráig)
Helyszín: Műcsarnok, 1146 Budapest, Dózsa György út 37.
Belépőjegy: 2500 Ft, diákoknak: 1500 Ft
Bővebb információ: www.budapestartfair.hu »

Legendás lények, varázslatos virágok: a közkedvelt reneszánsz

A kiállítás a Néprajzi Múzeum gazdag gyűjteményeiből válogat, elsősorban a reneszánsz eredetű mintakincs megismertetésére vállalkozik, a magyar anyag mellé tudatosan felsorakoztatva nemzetiségi tárgyakat, valamint a kutatásból eddig kimaradt köznépi recehímzéseket, ónedényeket, iratokat. A saját tárgyak mellett más gyűjteményekből származó, kölcsönzött műtárgyak segítik az értelmezést.

A kiállítás a sárkányokat, egyszarvúkat, ugró szarvasokat, oroszlánokat, gránátalmákat és olasz korsókba rendezett virágcsokrokat a 18–19. század gyönyörű tárgyain keresztül tárja elénk. Festett bútorok és mennyezetkazetták, mázas kerámiák, ónedények, szőttesek és hímzések, a Néprajzi Múzeumnak a nagyközönség és a szakmai érdeklődők előtt is ismeretlen tárgyai és rajzai kerülnek egymás mellé s ezáltal új megvilágításba.

Helyszín: Néprajzi Múzeum, Budapest V. kerület, Kossuth L. tér 12.
A kiállítás megtekinthető: 2008. november 15. – 2009. szeptember 27.
Nyitva tartás: 10–18 óráig, hétfőn zárva
Bővebb információ: www.neprajz.hu »

A hónap gasztroeseménye: Csokoládé Szalon – Élményexpó

A Csokoládé Szalon több mint kiállítás: belépő a csokoládé varázslatos birodalmába. Egy helyen találunk meg itt mindent, ami a csokoládéhoz, a csokoládéfogyasztás kultúrájához köthető, az ismert és közkedvelt márkáktól egészen a csokoládé-szökőkútig.
Az esemény háttereként a karácsonyt megelőző időszak, az adventi készülődés szolgál. A Csokoládé Szalon igazi téli varázslatos világával egy kellemes családi hétvégére csábítja a nagyközönséget.

Időpont: 2008. november 28–30.
Nyitva tartás: 10.00–20.00
Helyszín: VAM Design Center, 1061 Budapest, Király u. 26.
Jegyárak: felnőttjegy: 1500 Ft, diák/nyugdíjas jegy: 800 Ft, családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek): 2100 Ft
Bővebb információ: www.vamdesign.hu/csoki »

Reklámzabálók Éjszakája 2008

Ismét csemegézhetünk a nemzetközi és a hazai reklámtermés színe-javából. Az idei rendezvény mottója: a nemzetközi reklám üdvözli a magyart. A nemzetközi reklámipar legfrissebb 600 gyöngyszeme között bemutatkoznak a hongkongi, orosz és mexikói remekek, különleges csemegeként nagy filmrendezők (Wim Wenders, Robert Altman, Michel Gondry, Ang Lee) reklámfilmjeit láthatjuk, de lesznek focis reklámok, valamint olyanok, amelyek televíziós sugárzását kételyek övezik: november 29-én terítékre kerülnek a legszexisebb reklámok is.
A hazai celebek mellett a vetítővásznon is megelevenednek kedvenceink: Spice Girls, Ronaldo, Zidane, Carla Bruni, George Clooney mellett David Beckhammel, Sophie Marceau-val, Jean Renóval, Clive Owennel és Mihail Gorbacsovval készült reklámcsemegék színesítik az este kínálatát. Az esti fergeteges partin neves hazai zenekarok lépnek fel, emellett meglepetésparti és élő koncert teszi igazán forróvá a buli hangulatát.

Időpont: 2008. november 29.
Helyszín: Budapest Congress & World Trade Center (a volt Kongresszusi Központ), 1123 Budapest, Jagelló út 1–3.
Jegyek:
Reklámzabálók Délutánja: 2900 Ft
Reklámzabálók Éjszakája: 5400 Ft
Bővebb információ: www.reklamzabalok.hu »

VIII. Tatai Vadlúd Sokadalom

Ha igazi varázslatot szeretnél látni, ott a helyed a tatai Öreg-tó partján, ahol november 29-én szombaton 15.00 órakor vadludak ezrei szállnak majd le megpihenni a tó vizére. A látványos eseményt rengeteg kísérőprogram teszi még színesebbé: kézművesek adventi vására, madár- és természetvédelmi filmek vetítése, madárgyűrűzési bemutató, de találkozhatsz természetvédelmi szakemberekkel is.

Időpont: 2008. november 28–29.
Helyszín: Tata, Öreg-tó
Bővebb információ: www.mme.hu »

A hónap filmje: A Quantum csendje

Bond sem volt mindig az a hideg, érzelemmentes ügynök, akinek megismertük: pályája elején elragadta az indulat – és kevésen múlott, hogy az egész világ fizessen érte.
Vesper halálánál csak egyvalami rázta meg jobban a 007-est: az árulása. M (Judi Dench) segítségével annak a titokzatos szervezetnek a nyomára jut, amely megzsarolta a férfi egykori szerelmét. Bond Tahitira utazik, ahol a saját bosszúhadjáratát folytató Camille (Olga Kurylenko) nyomában eljut Dominic Greene-hez (Mathieu Amalric), a szervezet egyik vezetőjéhez.
Ausztrián, Olaszországon és Dél-Amerikán keresztül üldözi gyanúsítottját, aki egyedül szeretné birtokolni a világ egyik legfontosabb természeti kincsét, és ehhez egy száműzött dél-amerikai diktátorral szövetkezik. Árulások és gyilkosságok dzsungelén keresztül Bond egyre közelebb jut az emberhez, aki miatt Vesper elárulta őt. Gyorsnak kell lennie, mert a CIA meg őrá vadászik…

A látvány most is szemkápráztató, a nők csinosak, a humor angolos, a szmoking pedig tökéletesen szabott – James Bond mindig győz.

Mozibemutató: 2008. november 13.
Hivatalos honlap: www.007.com »

A hónap DVD-je: Szex és New York

Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) már túl régóta keresi a hozzá illő férfit… bár a hozzá illő cipőt mindig megtalálja. Négy évvel a sikersorozat befejezését követően Carrie, Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) visszatér az utóbbi évek egyik legjobban várt filmjében. A rohanó manhattani hétköznapok közepette, a karrier, a párkapcsolatok és az anyaság problémáival küzdve a lányok most döbbennek csak rá igazán: az igaz barátság soha nem megy ki a divatból.

 

Programajánló.lap.hu »
Szórakozás.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top