Szabadidő

Doktor House énekesi babérokra tör

Nem elég neki a képernyő, a fülünkbe is ő akar duruzsolni. Dr. House, azaz Hugh Laurie Let Them Talk címmel szólóalbumot jelentet meg.
Doktor House énekesi babérokra tőrHogyan vásárolj a pasiddal?

Let Them Talk címmel május 9-én lát napvilágot a mogorva doktort alakító Hugh Laurie első albuma. A zenei stílus nem áll messze attól, amit az ember dr. House kedvenc zenéjeként elképzelne, a színész ugyanis blues stílusú korongot készített. A lemezzel Hugh Laurie a New Orleans-i bluest ünnepli: ismert és kevésbé népszerű bluesklasszikusokat énekel. 

Doktor House énekesi babérokra tőr„Képzeletemben New Orleans egyenlő a zenével, a romantikával, az örömmel és a kétségbeeséssel. A ritmusai beették magukat a bőröm alá, hiába vagyok angol. Ezek a dallamok néha boldoggá, néha szomorúvá tesznek. Imádom ezt a zenét, és szeretném, ha ti is szeretnétek. Ha csak ezredannyi örömötök lesz benne, mint nekem, már érdemes volt elkészíteni ezt az albumot  – mondta a zenei választása kapcsán Laurie.

Az ismert színész a lemezen énekel és zongorán is játszik. A dalok eredetijét olyan, a mai fiatalok által már kevésbé ismert, legendás zenészek jegyzik, mint például Lead Belly, Robert Johnson, Ray Charles vagy Memphis Slim. A Let Them Talkon közreműködik egy-egy duett erejéig a New Orleans-i  soulkirálynő, Irma Thomas, valamint Sir Tom Jones is. Utóbbi például a kevésbé ismert ‘Baby, Please Make A Change-ben és a John Henryben énekel, míg Laurie régi nagy kedvence, Dr. John működik közre az After You’ve Gone-ban. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top