Szabadidő

Vidámparkban térítettek a vagány papok

Ha a Bazilika helyett a városligeti Vidámparkban tartanák a húsvéti istentiszteletet, ti részt vennétek rajta? Van, ahol így toborozzák az elmaradt híveket..
Vidámparkban térítettek a vagány papokTudtátok, hogy a hullámvasút a vágyainknak is jót tesz?

Itthon egyelőre szó sincs erről, de valami hasonlóra készülnek két angliai kisvárosban. A hétvégén vagány papok látogattak a helyi vidámparkba, de ahelyett, hogy megszeppenve imádkoztak volna a szabadesésre sorban állók lelki üdvéért, maguk is kipróbálták a hajmeresztő játékokat. Az egyházi méltóságok azzal a szent céllal töltöttek egy napot a szórakoztató komplexumban, hogy megválasszák azt, aki a húsvéti istentiszteletet tartja majd.

Vidámparkban térítettek a vagány papok

Évről évre csökken a templomba járók száma, ezért azt gondolták, a vidámpark vonzó alternatívát nyújt a hívőknek a vallásgyakorlásra. A bátor lelkipásztorok próbára tehették a hitüket, amikor lezúdultak az Olivionon, Nagy-Britannia leggyorsabb függőleges esésű hullámvasútján, amely 110 km/órás sebességgel száguld le 50 méter magasról, a vihart imitáló medencében pedig a legnagyobb természetességgel kapták elő vízálló (?) bibliáikat. Mindezt lazán, könnyedén, reverendában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top