Szabadidő

Múzeum nyílt a prostitúcióról

Oktatási központnak szánják, amely bemutatja az "iparág" történetét.

Egy egykori bordélyházban megnyitották Hollandia és a világ első múzeumát a prostitúcióról. A Red Light Secrets (A piros lámpa titkai) elnevezésű intézmény Amszterdam De Wallen nevű negyedében – amely világszerte a prostitúció egyik legismertebb nagyvárosi központja – kapott helyet. A múzeum azok számára készült, akik többet akarnak tudni a városnegyedről anélkül, hogy felkeresnének egy prostituáltat.

A múzeum anyagát együtt állították össze Amszterdam önkormányzatával és a prostituáltak képviselőivel. Egyfajta oktatási központnak szánják, amely bemutatja a látogatónak a prostitúciót mint iparágat, annak történetét, mindennapi valóságát Amszterdamban, ahol egészen a 16. századig nyúlik vissza.

A múzeum bejáratánál egy prostituált beinvitáló hologramja fogadja a látogatókat, akik végigjárva a múzeumot megismerkedhetnek egy bordélyház belsejével, a szobákkal, ahol a lányok a klienseiket fogadják. Rövidfilmek hívják fel a figyelmet a nőkereskedelem veszélyeire. Más filmek a prostituáltak mindennapjait mutatják be, köztük azokat az embereket, akikkel együtt dolgoznak, köztük a bordélyházak takarítóit, a mosodásokat, a helyi fodrászokat, manikűrösöket vagy azokat, akik élelemmel ellátják őket. A látogatónak még arra is lehetősége nyílik, hogy egy prostituálthoz hasonlóan kiüljön az egyik ablakba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top