Szabadidő

Programok hétvégére: gengszterromantika és busójárás

Az első országos jóganapon kívül busójárás, konyhakiállítás és gyerekprogram is vár március első hétvégéjén. Érdemes kimozdulni.

Programok hétvégére: gengszter romantika és busójárásI. Országos IYENGAR Jóga Nap
A Magyar Iyengar Jóga Szövetség első nagyobb lélegzetvételű eseménye, amivel szeretnék megismertetni a szervezők az Iyengar (ejtsd “ájengár”) metódust a jóga iránt érdeklődőkkel. A jógát korra, nemre, hovatartozásra való tekintet nélkül bárki gyakorolhatja. Mindegy, hogy mennyire vagy hajlékony, hogy férfi vagy-e vagy nő, idősebb vagy-e vagy gyermek, menj el és ismerkedj meg a jógával mint életmóddal, hogy megtedd a lehető legtöbbet, amivel javítani tudod az életminőségedet.

Hol? Budapest, Jurányi utca 1–3.
Mikor? Március 1.
Mennyi? 750–4900 forint

Programok hétvégére: gengszter romantika és busójárásGroup’N’Swing “Gengszter-Romantika” show
A Fonogram-díjas Group’N’Swing zenekar február 27-én a RAM Colosseum színpadán várja este 7 órától rajongóit egy látványos és a humort sem mellőző színpadi show-műsorral. A közkedvelt énekesek nemcsak hangjukkal varázsolják el a közönséget, hanem táncukkal és szellemes összekötő szövegeikkel szinte színházi élményt nyújtanak. Mindezt természetesen látványos színpadkép kíséri majd big bandes felállású fúvós szekcióval, egy fekete Chevrolet-val, ruhakölteményekkel és persze profi táncosokkal…

Hol? Budapest
Mikor? Február 27.
Mennyi? 2900–4900 forint

Programok hétvégére: gengszter romantika és busójárásBusójárás
A mohácsi busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. A mai busójárás a régi népszokás központjában, a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, jankelék, maskarák itt gyülekeznek, de itt találkoznak a Dunán csónakokkal átkelt busók az ágyús, az ördögkerekes, a szekeres, a kürtös, a teknős és más busócsoportokkal. A régi elöltöltős ágyú dörejére a különböző csoportok a főutcán át bevonulnak a város főterére, ahol szabad farsangolás kezdődik.

Hol? Mohács
Mikor? Február 27. – március 4.
Mennyi? 600–2000 forint

Programok hétvégére: gengszter romantika és busójárásFarsang farka – vidám téltemetés
Hagyományosan a farsangi időszak utolsó napjaiban vidám formában búcsúznak el a téltől. Látványos maskarás, jelmezes menet vonul végig a falun, majd máglyán elégetik a telet jelképező kiszebábot. Tihanyban évről évre megrendezik a házi sütemények versenyét is, a mulatságot farsangi bál zárja. A szervezők díjazzák a legötletesebb farsangi maskarát! Idén először megválasztják a falu böjti boszorkányát, illetve jelmezverseny is indul egyéni, csoportos és gyermek kategóriában.

Hol? Tihany
Mikor? Március 1.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: gengszter romantika és busójárásKonyhakiállítás
Február 28. és március 2. között ötödik alkalommal várnak mindenkit a Konyhakiállításon a 2014-es bútor- és konyhagéppremierekkel, dizájndíjas fejlesztésekkel, valamint kiegészítő-, kisgép- és konyhafelszerelési újdonságokkal a Budapest Sportarénában.

Hol? Budapest
Mikor? Február 28. – március 2.
Mennyi? 1200–4900 forint

Programok hétvégére: gengszter romantika és busójárásLádafia – gyermekelőadás
Ládafia című darabot magyar népmesék alapján vetette papírra Bodnár Zoltán színész, és  korábban már nagy sikerrel játszotta a veszprémi Kabóca Bábszínház, Kovács Géza rendezésében. Zalaegerszegen Bal József színre vitelében elevenedik meg a produkció, ami tulajdonképpen három mesét foglal magába. A kerettörténetben a mindig síró Tulipán hercegkisasszony megnevettetése a cél, ezt szolgálja a nyulacska meséje, a Szárnyas királyfi szerelmének legendája és a Háromfejű sárkány legyőzésének krónikája.

Hol? Zalaegerszeg
Mikor? Február 27–28.
Mennyi? 600 forint

Programok hétvégére: gengszterromantika és busójárásVinCE Budapest
A bor legelegánsabb ünnepe. A jegy nem olcsó, cserébe viszont a borrajongók bármiből, bármennyiszer kóstolhatnak – ide értve a csúcsminőségű italokat is. 160 kiállító szerepel a programban, magyar és szomszédos országbeliek, illetve néhány távolabbi borászat is kínálja borait a gyönyörű Corinthia Hotel Budapest termeiben. A borok mellett a pálinkák, sajtok, olívaolajak, különleges kolbászok és sonkák is helyet kapnak. A kiállítás mellett mesterkurzusokon és interaktív workshopokon tanulhatnak a borkedvelők. Ha odavagy a borért, és csak egy rendezvényt engedhetsz meg magadnak évente, akkor ez a jó választás.

Hol? Budapest
Mikor? Február 28. – március 2.
Mennyi? Korlátlan kóstolójegy 12.000 forint, előadások 2.000 forinttól

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top