Szabadidő

Hosszú Katinka 2014 legjobbja

A Vasas úszója az év főversenyén, a berlini Európa-bajnokságon három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett, emellett nagy fölénnyel megnyerte a rövid pályás világkupa-sorozatot – nem csoda, hogy az év legjobbjának választotta a nemzetközi szövetség.

Az elismerést a dohai Grand Hyatt szálló báltermében rendezett hétfői gálaesten vehette át a magyar világklasszis – tájékoztatott a magyar szövetség.

Nem kellett sokat izgulniuk a magyaroknak a gálaesten, mivel rögtön az úszók legjobbjaival kezdték a díjak átadását. A férfiaknál az idei világkupa összetett győztese, a dél-afrikai Chad Le Clos neve került elő a borítékból, ezek után pedig reménykedtek benne a delegáció tagjai, hogy a nőknél sem lesz ez másképp, és nem is kellett csalódniuk: a Katari Olimpiai Bizottság főtitkára, al-Tani sejk Hosszú Katinka nevét olvasta a mikrofonba. Az úszónő rövid beszédben köszönte meg az elismerést, először edző-férjének, Shane Tusupnak, majd családjának. Elmondta, szeretné minél jobban kivenni a részét az úszósport népszerűsítéséből, és reméli, a teljesítményével ehhez már hozzá is tett valamit az elmúlt időszakban.

A Vasas úszója az év főversenyén, a berlini Európa-bajnokságon három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett: 400 és 200 méter vegyesen rendkívül magabiztosan védte meg címét, valamint 100 méter háton sem talált legyőzőre. Második lett 200 méter gyorson, míg harmadikként ért célba 200 méter pillangón és a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként. Emellett nagy fölénnyel megnyerte a rövid pályás világkupa-sorozatot, amelyben 51 elsőséget gyűjtött, és ötször állított fel világrekordot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top