Szabadidő

Közterületi ivócsapokat szerelnek fel Budapesten – fotók

Felszerelnek 43 közterületi, bárki által használható ivócsapot a fővárosi tűzcsapokra a héten, az első szerkezetet szerdán helyezték el Budapest belvárosában.

A jó minőségű ivóvíz ellenére a fővárosban nincsenek ivókutak, a tűzcsapok azonban 150 méterenként megtalálhatók, így ezeket kellett elérhetővé tenni az ivócsapokkal.

Ivócsaphálózat alakul ki

Már vannak olyan magyarországi városok, ahol működnek csapok, Oroszlányban, Pécsen, Zalaegerszegen, Veszprémben már felszereltek ilyen szerkezeteket, és több magyarországi, illetve külföldi város is érdeklődik irántuk.

Nagy örömmel és az alábbi csapatfotóval jelentjük, hogy az első 43 budapesti ivócsapot ma délután ünnepélyesen átadtuk!…

Posted by Ivócsap Projekt on Wednesday, September 9, 2015

Az ivócsap projekt hosszabb távú célja az, hogy ne csak ez a 43 belvárosi szerkezet működjön Budapesten, hanem ivócsaphálózat épüljön ki, amely mindenki számára elérhető a külső kerületekben is, rugalmasan igazodva a városlakók igényeihez.

Ivócsap: a főváros állja a cehet

Egy ivócsap 130 ezer forintba kerül, az elfogyasztott víz költségeit egyelőre a fővárosi vízművek fedezi. Az ivócsapokat a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Fővárosi Vízművek Zrt. vásárolta meg, működtetni és karbantartani a vízművek fogja.

Hallottak rólunk, megkerestek, megszervezték -Oroszlány volt az első vidéki város, aki Ivócsapot vásárolt. A napokban…

Posted by Ivócsap Projekt on Friday, September 4, 2015

A csapok listája az interneten az ivocsap.hu oldalon megtalálható.

Olvass még az ivócsapokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top