Szabadidő

Válótársak 2. évad – Scherer Péter az új kotonos úr

Van okunk esélyt adni a Válótársak második évadjának, de azért jöhetne még egy kicsivel több pörgés. Vajon Nagy Ervin feltűnése ad új ívet az eseményeknek?

A helyi gyártású drámasorozatokat ünnepeljük az elmúlt években, az HBO-n a Társas játékkal kezdődő aranykor tavaly elérte az RTL Klubot, a Válótársak című, hollandból adaptált dramedy pedig elfoglalta méltó helyét a magyar minőségi szériák kis létszámú elit klubjában. De ahogy egy jó szériája mindenkinek lehet, így vannak ezzel a tévék is, a második évadnál szoktak kezdődni a gondok, a szellemként kísértő Básti Juli például csak papíron tűnhetett jó ötletnek a Társas Játék második évadjában.

Válótársak 2. évad - Scherer Péter az új kotonos úr

A Válótársak új szezonja egyelőre nem kapott ki a második csörtében, noha a sorozatnyelven s02e01-nek nevezhető epizódban a dráma és a humor aránya jól érezhetően az előbbi felé billen. Több van a melankóliából, az élet nehéz kérdéseiből. Lassan hömpölygő jeleneteket és szomorúan lefelé néző arcokat látunk a múltbéli megcsalásokat kutató, illetve az abortusz lehetőségét felvető történetszálak bemutatásakor.

A komikumot ezúttal szinte csak Scherer Péter Dávidja szállítja, aki még egy – a Bodrogi Gyula legendás kabarészkeccsét idéző – gyógyszertári jelenetbe keveredik.

Válótársak 2. évad - Scherer Péter az új kotonos úr

A színészi játék, a képi világ, az aláfestő zene igényessége a régi, a tétet azonban egy folytatás esetén emelni kell. Viszont Nagy Ervin feltűnése mint Bálintnak (Stohl András) a sógornőjét a megszokottnál láthatóan jobban kedvelő öccse még tartogathat meglepetéseket.

fotók: RTL Sajtóklub

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top