Sztárok

Hoppá, ő ott Scherer Péter 24 évvel ezelőtt – te egyből felismered?

Húsvét vasárnaptól az Apatigris főszerepében láthatjuk Scherer Pétert, akiről most egy régi videót mutatunk.

Most mondhatjuk, hogy a hamarosan induló Apatigris főszereplője, de Scherer Pétert nem kell bemutatni, hiszen annyi szerepben láthattuk már, ehhez elég végignézni a Wikipédia oldalán. 

Apatigris (Fotó RTL Klub)

Apatigris (Fotó RTL Klub)

A Válótársakban az egyik legkedveltebb szereplő volt, az RTL Klub sorozatával rengeteg rajongót szerzett a Jászai Mari-díjas színész, aki általános iskolában próbálta ki magát először prózában. Az élet később messzire sodorta a színészi pályától és csak később, szerencséjének köszönhetően kanyarodott vissza a kezdetekhez. 

„Egy kicsit talán későn érő típus vagyok, ami a pályafutásomat illeti, miközben a szívemben örök tinédzser vagyok. Ugyanaz az ajkai gyerek vagyok, aki most is rollerrel közlekedik néha. Ötödikes lehettem, amikor úgy döntöttem, megmutatom, mire vagyok képes. Aztán csak jóval később léptem színészi pályára, miután a Műszaki Egyetemet is elvégeztem már” – elevenítette fel pályakezdését a 95.8 Sláger FM-en a színész, aki sokat köszönhet egykori magyartanárának.

A Válótársakban Scherer Péter karakterét nagyon megkedvelték a nézők (Fotó: RTL Sajtóklub)

A Válótársakban Scherer Péter karakterét nagyon megkedvelték a nézők (Fotó: RTL Sajtóklub)

„A magyartanárom valamit meglátott a szememben. Adott egy Karinthy-prózát, biztatott, hogy induljak el vele az iskolai ’Ki mit tud’-on. Megtanultam, előadtam és ötödikes létemre megnyertem a felsős kategóriát a suliban. Továbbjutottam a városira és azt is megnyertem. Ez nagyon nagy dolog volt, 600 néző előtt elmondtam úgy Karinthy-t, hogy tényleg nevettek rajta. Akkoriban nem volt drámatagozat, nem voltak castingok, sokkal nehezebb volt elindulni ezen a pályán” – mondta a színész, aki leginkább édesanyjától örökölte tehetségét.

„Édesapám bányászmérnök volt, édesanyám testnevelőtanár. Tőle örököltem a kommunikációs készségem, az extrovertáltságom. Apám inkább egy »zárt« értelmiségi volt, aki rengeteget olvasott, de egy zajos társaságban inkább ő csendben ült” – árulta el a színész a Sláger Téma műsorvezetőjének, Kalmár Tibornak. 

Scherer Péter műszaki egyetemet végzett és a nyolcvanas évek óta színészként dolgozik, az első filmes szerepe pedig a Sztracsatella volt. 

Te egyből felismered Scherer Pétert a 24 évvel ezelőtti videón? 

Nagyon vagány karaktert alakít, az biztos. 

Igen, ő az: 

Hoppá, ő ott Scherer Péter 24 évvel ezelőtt - te egyből felismered?Akkor és most: nem mindenkit ismernénk ma már fel egy régi fotó alapján

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top